Народна странка

Народна странка Медвеђа: Ко је забранио ПЦР тестирање на корону?

Народна странка Медвеђа: Ко је забранио ПЦР тестирање на корону?

Хотел Гејзер и Сијаринска Бања су у претходном периоду означени као ново жариште вируса корона. Од 178 тестираних у недељу, 8. августа, њих 68 било је позитивно на корона вирус, а међу њима је било чак 57 вакцинисаних.

Сви су били тестирани антигенским тестом. Паника је завладала у целом хотелу као и у бањи која се испразнила сутрадан, а гости хотела су били приморани да напусте хотел.

На инсистирање гостију да се тестирају ПЦР тестом, дом здравља је то одбио, чак нису могли ни гости, а ни запослени да се тестирају иако су хтели да плате тестирање.

После пар дана, људи који су отерани из хотела су углавном сви тестирани и сви су негативни на корона вирус, јер су се тестирали у домовима здравља у својим пребивалиштима, као и радници хотела који су ПЦР тест урадили приватно и то платили.

Питање је ко је и зашто радницима хотела и гостима забранио ПЦР тестирање и по чијем налогу је то урађено?

Руководство општине Медвеђа није изашло ни са каквим саопштењем нити је проглашена појачана контрола, а ни било какве мере у борби против корона вируса.

Подсећања ради, председница Владе Србије Ана Брнабић је 2. августа посетила Сијаринску Бању и срдачно се поздрављала са гостима хотела.

Гости хотела који су отерани без ПЦР теста су најавили тужбе.

Поново питамо ко је наредио да не буде ПЦР тестирања и да ли ће одговорни за овакав пропуст бити санкционисани, јер ће хотел претрпети велику штету због тужби и сезоне која је за овај хотел и целу Сијаринску Бању завршена.

 

Повереништво Народне странке Медвеђа