Народна странка

Марина Липовац Танасковић: Реконструкције београдских улица су прескупа шминка

Марина Липовац Танасковић: Реконструкције београдских улица су прескупа шминка

Председница Одбора Народне странке за саобраћај и одборница Савеза за Србију у Скупштини Београда Марина Липовац Танасковић позвала је данас универзитетске професоре и стручњаке из области грађевинарства и саобраћаја да дигну свој глас против начина реконструкције београдских улица, јер су прескупе а не решавају проблеме, и као пример навела Улицу 27. марта у центру града.

„Реконструкција 27. марта је само шминкање града, јер није решен нити један саобраћајни проблем – паркирање ће и даље морати да се обавља преласком преко трамвајских шина, није изграђена бициклистичка стаза, нису проширене пешачке стазе, нити су означене жуте траке“, рекла је Марина Липовац Танасковић на конференцији за новинаре СЗС-а, одржаној испред Скупштине Београда.

Марина Липовац Танасковић је истакла да се Народна странка и СЗС противе да се реконструкције обављају као на Тргу Републике и у 27. марта.

„Такве реконструкције трају бесконачно, пројектант и извођач раде шта им кажу политичари, а не стручњаци, надзорни орган ћути и одобрава, а новац грађана због ’надуваних’ цена и корупције завршава у приватним џеповима“, рекла је Марина Липовац Танасковић.

„Позивам све своје колеге инжењере да дигну свој глас против оваквог начина рада у Београду, али и у целој Србији, и изнесу своје мишљење са стручног становишта. Позивам све техничке факултете, а посебно Грађевински факултет и Саобраћајни факултет да изнесу мишљење својих стручњака који немају партијску књижицу СНС-а и нису уцењени од стране било ког политичара“, навела је Марина Липовац Танасковић.