Народна странка

Народна странка Лесковац: Трг је надгробна плоча наше срамоте

Народна странка Лесковац: Трг је надгробна плоча наше срамоте

Трг у Лесковцу је огромна надгробна плоча и споменик наше срамоте, рекао је на данашњој конференцији за новинаре члан Градског одбора Народне странке Лесковац Момир Пејатовић.

Пејатовић је апеловано на све грађане Лесковца да одбране своје достојанство, дигну глас и стану против власти.

„Шта више може да нам се деси, да будемо гађани пепељарама, да будемо застрашивани, вређани, да нам се смање плате које су и тако најмање у држави. Да, све то може да нам се деси уколико не ценимо и не поштујемо себе и даље трпимо и понизно ћутимо“, рекао је Пејатовић.

Чланови Народне странке у Лесковцу траже да се каже ко је одговоран за стање на градском тргу, као и одговоре на питања зашто је уговор са извођачем радова тек сада раскинут када је завршено 90 посто радова, од чега ће да се наплате пенали кад је фирма „Bauwesen“ у блокади и колико ће преостали радови додатно да коштају грађане Лесковца.

“Још пре годину дана смо тражили раскидање уговора са извођачем радова, али то у том тренутку није некоме одговарало. Подсетићу вас да ово кошта грађане више од два милиона евра и питање је још колико ће коштати. Осветљење није готово, фонтана не ради, коцке су постављена као да их је неки лаик ређао“, казао је председник лесковачког одбора Народне странке Јовица Станковић.

Станковић је критиковао и ЈП „Урбанизам и изградња“, рекавши да свој посао наџорног органа није урадило како треба.

„Шта је радио тај наџорни орган док се радио трг? Погледајте бициклистичку стазу, први слој је већ попрскао, коцке су најјефтиније и већ пропадају. Шта су наџирали кад су постављане цеви које пуцају чим се вода пусти?“, упитао је Станковић.

Драган Стошић рекао је да ће све грешке и пропусте у изградњи додатно платити сами Лесковчани.

„Најскупља мајсторија је лоша мајсторија, овде видимо да ће нас та лоша мајсторија скупо коштати. Сигурно ће требати да се поставе нове цеви које ће моћи да издрже притисак воде да би фонтана радила“, закључио је Стошић.

 

Преузето са портала „Решетка“.