Народна странка

Народна странка Куршумлија: Протест против актуелне власти

Народна странка Куршумлија: Протест против актуелне власти

У огранизацији странака окупљених око Савеза за Србију и појединих Група грађана јуче је у Куршумлији са почетком у 18 сати одржан први протест против актуелне власти коју предводи СНС. Грађане Куршумлије је ујединила жеља да зауставе даље пропадање државе, града и општине која се наслања на Косово и Метохију у дужини од 105 км2.

Куршумлија је после Београда постала други град у Србији где су грађани изашли на улицу. Незапосленост, сиромаштво, исељавање становништва и податак да од 15 000 становника чак 1500 њих су корисници Народне кухиње довољно говори о стању у граду. Куршумлија је град у коме је све стало, град у коме време иде уназад и сваким даном је све гора ситуација, град у коме не постоји никаква производња, где 99,9% становништва чине Срби. Куршумлија је град који умире. 

Окупљени грађани су одржали перформанс испред запуштене фабрике Модне конфекције 7.јули. Они су отворили ову „невидљиву фабрику“ за коју је потпредседник Скупштине Србије Владимир Маринковић, гостујући на ТВ Пинк, изјавио да успешно ради. Када је био демантован снимцима где се види да је фабрика зарасла у коров, Маринковић је изјавио да ће фабрика бити отворена за 2-3 недеље. Трећа недеља се навршила и грађани су решили да ову „невидљиву“ фабрику отворе. Протести у Куршумлији биће настављени сваког четвртка са почетком у 18 сати на платоу испред сата, код зграде општине, а Народна Странка ће наставити да учествује у протестима и да се бори за права грађана Куршумлије.