Народна странка

Народна странка Чачак: Режим се суочио са озбиљним грађанским бунтом

Народна странка Чачак: Режим се суочио са озбиљним грађанским бунтом

Члан Градског одбора Народне странке Чачак Сретен Белошевић изјавио је да су се грађани широм Србије јуче окупили да би протестовали због спорног Закона о експроријацији, у којем није на јасан и транспарентан начин образложен механизам шта се и на који начин може прогласити имовином од јавног значаја.

„По мишљењу већине еколошких, политичких, невладиних и других организација, иза поступка доношења оваквог закона стоји намера да се отвори рудник Рио Тинта у околини Лознице, а да се у целој западној Србији отворе бушотине и поџемни копови руде литијума. То би за последицу имало милионе тона јаловине што би трајно затровало воду, земљиште, ваздух, што би условило да имамо озбиљне и веома негативне последице на људе и њихово здравље, као и на биљни и животињски свет“, рекао је Белошевић.

Белошевић је додао да актуелни режим не препознаје и не разуме шта значи људска слобода, право на слободно и другачије мишљење и људско достојанство, због чега се суочио са озбиљним грађанским отпором.  

„Када је режим схватио, након прошле суботе, да њихови медијски трикови, претње, па и понуде, не дају адекватне резултате, видели смо да су у Шапцу ангажовали локалне криминалце, који су сви листом и редом чланови СНС-а, са истим моткама и службеним аутомобилима да насрну на мирне демонстранте, који су само дошли да изразе своје незадовољство“, рекао је Белошевић.

„Народна странка Чачак позива председника Србије Александра Вучића да престане да се премишља, анализира, двоуми и колеба, него да јасно и недвосмислено одлучи да не потпише такав закон. Знамо да је за њега ово тешко, да је за њега ово пораз, али он нема чему да се бољем нада, обзиром какве одлуке доноси и какву политику води“, закључио је Белошевић.

 

Фото: Морава инфо