Народна странка

Стари град: Основан Општински одбор Народне странке, први у Београду

Стари град: Основан Општински одбор Народне странке, први у Београду

Основан је Општински одбор Народне странке Стари град, као први општински одбор у Београду. За председника је изабран Андреја Миливојевић.

Оснивачкој скупштини Општинског одбора Стари град присуствовали су потпредседници Народне странке Никола Јовановић и Синиша Ковачевић.

„Честитам председнику првог градског општинског одбора у Београду који смо основали, као и члановима одбора. Политика је тимски рад и ја сам изабран за одборника у Скупштини Београда захваљујући и вашем раду“, рекао је Јовановић.

Јовановић је истакао да ће Београд бити мотор и душа Народне странке.

Потпредседник Народне странке је рекао да је пракса показала да они који морају да у свом слогану истакну да „воле Београд“ заправо презиру престоницу.

„Знајте да су од почетка сумњиви они који на билборде стављају ’Зато што волимо Београд’. Колико га ’воле’ видели смо у претходне четири године, а видели смо и у марту када су доводили десетине хиљада људи, који нису из Београда, да доносе одлуку о нашем престоном граду уместо нас Београђана. Нека нас оставе са том причом да воле Београд“, рекао је Јовановић.  

На скупу је упућена подршка председнику Народне странке Вуку Јеремићу, који је претходних недеља изложен нападима парадржавних таблоида.

Писац и потпредседник Народне странке Синиша Ковачевић рекао је да су сва места у Србији пођеднако значајна, али да ће победа у Београду покренути незаустављиву политичку лавину.

„Од нас овде зависи“, рекао је Ковачевић.

Ковачевић је истакао да је слобода традиционална вредност Београђана.

„Неслобода је основни разлог због којег смо се окупили. Не пристајемо на ову пошаст која нам се надвила над главе, срца и судбину наше деце. Неслободу презентују Александар  Вучић и камарила око њега. То је суштина, ништа друго. Ми смо на послу који се зове одбрана Београда“, рекао је Ковачевић.

Ми данас бранимо част престонице, иначе ће то бити град којег нећемо препознати, биће то град са рингишпилом и шећерном пеном на Тргу Републике, моћи ћете да попијете хладно пиво у Народном музеју – ако се овој пошасти допусти да остане, додао је Ковачевић.

Ми смо данас на путу да изгубимо душу Београда и да се клањамо јарболу од 150 метара висине и да се клањамо музичким фонтанама, навео је потпредседник Народне странке.

„Планирају да поставе још 54 фонтане, а истовремено 24.000 старијих људи чека пресађивање кука“, рекао је Ковачевић.

Ковачевић је истакао да је супротстављање лошој власти морална обавеза.

„Када видите да је возач аутобуса којим сте повели дете на море, ви тај аутобус морате зауставити да бисте спасили не само свој живот, него и живот свог детета, као и животе свих у аутобусу који не примећују да је вуцибатина пијана. А, вуцибатине су пијане“, рекао је Ковачевић.

Ковачевић је додао да, као верујући човек, сматра да живимо у времену недостојних - у мантијама, у униформама, на универзитету, парламенту, влади...

„Зато су они достојни утолико драгоценији. Ми смо достојни историјске одговорности која је пред нама“, рекао је Ковачевић.

Ковачевић је, поводом напада параџавних таблоида на председника Народне странке Вука Јеремића, упитао зашто Јеремић није ухапшен у Америци, ако је заиста „лопурда“.

„Ишао је мечки на рупу, да ли ЦИА можда не зна ко је Јеремић? Ако је ’лопина’, зар га не би ухапсили? Људи на власти су изгубили и политички компас и морални компас, а ми се морамо разликовати од њих, јер политика и морал иду заједно и морају заједно. Платон је рекао да су етика и политика две рођене сестре“, рекао је Ковачевић.

Андреја Миливојевић је рекао да је седница Скупштине Београда о избору градоначелника показала да ће одборници Народне странке бити озбиљан противник владајућој напредњачкој већини и да ће расти подршка Народној странци, која ће у наредним годинама сигурно преузети одговорност за управљање главним градом.