Народна странка

Народна странка Врање: Укинути комуналну полицију, возила уступити Здравственом центру Врање

Народна странка Врање: Укинути комуналну полицију, возила уступити Здравственом центру Врање

Градски одбор Народне странке Врање указује да је одлука Градског већа да Српској напредној странци одобри коришћење градских просторија у страначке сврхе по симболичној цени срамна и штетна за грађане, као и да због одлука градске власт на челу СНС-ом, Врање “тоне у понор и безнађе”.

“Пуне две године градска власт није успела чак ни да адекватно санира једну једину улицу од око 360 метара. Комунална инфраструктура је у катастрофалном стању. Град је прљав, улице су пуне ударних рупа, а паса луталица има више него икада, иако је из буџета у те сврхе извесној компанији "Авенија МБ" исплаћено 4.000.000 динара новца грађана Врања”, истиче председник Народне странка Врање, Ђорђе Ристић.

Он додаје да је Врање пуне две године без комуналног програма као и да напредњачки режим ради искључиво у личном интересу.

“Колико  је СНС режим деструктиван говори и чињеница да је и то једно, једино шеталиште које имамо  у Врању разрушено и раскопано мимо свих грађевинских дозвола, да би  се спровео топловод који никоме није био потребан и који не функционише”, каже Ристић и додаје  да разлог томе види у жељи представника власти да од тог посла за себе прибаве провизију.

Ристић упозорава да се, уместо закона, у Врању примењује огољена сила и да комунална полиција, чије постојање апсолутно не служи сврси, свакодневно малтретира грађане.

“Трагично је то што је комунална полиција преузела примат у односу на саобраћајну полицију у писању казни, па се начелник комуналне полиције хвали путем медија како свакодневно спроводи акцију кажњавања грађана чија су возила била паркирана на тротоару, а врхунац бахатости је и хвалоспев о томе како су имали и сукоб са неким суграђанином, те је тај морао бити и приведен”, каже Ристић.

Он додаје да је питање за власт зашто грађанима није обезбеђен довољан број места за паркирање и “зашто комунални полицајци сами себи не напишу казну када се и сами паркирају на тротоару”.

“Хвалити се тиме да је написано 300 казни за недељу и по дана је жалосно и срамно, јер су грађани Врања довољно осиромашени и без тих казни, а верујем да ни саобраћајна полиција не може да обори овај рекорд комуналне полиције у кажњавању”, рекао је Ристић и указао да комунална полиција има очигледну намеру да репресијом и казнама напуни градску касу.

“Бахата и неспособна власт уместо да буџет пуни инвестицијама, сав терет сваљује на леђа грађана Врања али је неопходно да зна да ни Врањанци немају више одакле да плаћају њихове намете и казне”.

Градски одбор Народне странке Врање у будућем деловању ће се залагати за гашење комуналне полиције, чија сврха није оправдала њено постојање и која није донела ништа добро грађанима Врања.

Средства која се из буџета издвајају за финансирање комуналне полиције усмерићемо у развој градске инфраструктуре, здравство и школство, а возила комуналне полиције биће уступљена Здравственом центру Врање, како би лекари могли да лече и Врањанце који живе у најудаљенијим руралним подручјима на територији нашег града.