Народна странка

Народна странка Шабац: Претње одлазећег режимa

Народна странка Шабац: Претње одлазећег режимa

Свакога дана сведоци смо све тежег и озбиљнијег кршења свих правних, моралних и цивилизацијских норми од стране представника Српске напредне странке. Сви ми, грађани Шапца сведоци смо једне бесрамне, примитивне и агресивне кампање летећег циркуса Александра Вучића у нашем граду, као и све веће нервозе, фрустрације и насилничког понашања режима који води ову државу и друштво у отворену диктатуру и фашизам.

Након излагања председавајућег Савеза за Србију и градоначелника Шапца Небојше Зеленовића у Скупштини града, у којем је позвао на мирно окупљање у суботу у Београду и фер изборе, на Фејсбук страници „Ослободимо Шабац" упућене су претње, које су очигледан позив на линч Зеленовића. Ради се о групи коју воде и којом управљају припадници СНС-а. Оно што је посебно забрињавајуће јесте чињеница да на истој Фејсбук страници, отворен позив на насиље, између осталих, одобрава и одборник Српске напредне странке (СНС) у Скупштини града Шапца Горан Мијаиловић позивајући на даноноћну блокаду стана у коме живи градоначелник са својом породицом. Ово показује потпуно растројство једног режима и потпуну пропаст нашег друштва у коме је постало нормално претити политичким противницима, хапсити неистомишљенике, отпуштати са посла оне који закасне на вођин перформанс, куповати гласове, користити све државне ресурсе за приватне сврхе, поистовети државу са једном странком. Али, овакве отворене претње нечијој породици, јавно и без трунке срама, предстаљају нове дубине одсуства морала, васпитања и људскости.

"... политичари су врло опасни за државу, не зато што се ничега не плаше, јер су они кукавице, него зато што се ничега не стиде. Они ниво јавног и политичког живота спуштају на такву дубину да пристојни људи из те политике беже. И онда ћете имати политику на најнижем могућем цивилазацијском нивоу, где се разлика, граница између части и безчашћа, између истине и лажи, између чињеница и клевета, између онога што је срамотно и онога што је пристојно у потпуности брише, онда сте до грла у блату и онда кажу : Дођите да расправљамо, дођите да дискутујемо на нашем терену – у блату до грла", каже велики Јован Дучић.

Позивамо све грађане Мачве, Поцерине, Посавине и Шапца да заједно градимо наш град, да бранимо своју изборну вољу, своје наслеђе, традицију, право да бирамо и будемо бирани, да сами одлучујемо о свом новцу и судбини свог града.

Градски одбор Народне странке Шабац