Народна странка

Народна странка Косово и Метохија: Необарањем власти Рамуша Харадинаја, Српска листа дала легитимитет одлукама Приштине

Народна странка Косово и Метохија: Необарањем власти Рамуша Харадинаја, Српска листа дала легитимитет одлукама Приштине

Народна странка Косово и Метохија поставља питање, шта после свих политичких потеза и мера које је повукла власт у Приштини, Рамуша Харадинаја и Хашима Тачија, а који иду на штету српског народа, треба још да се деси, па да власт Александара Вучића и Српска листа напусте владу тзв, “државе Косово“?

Не можемо а да не изразимо чуђење како је Српска листа дозволила да буде у такозваној Влади Косова, у моменту када она противно свим законима изгласава формирање “Војске Косова“. Свако даље партиципирање у власти Рамуша Харадинаја није ништа друго него давање легититмитета и учествовање у даљим процесима који ће имати за циљ гашење институција државе Србије као и окупирње, те заузимање стратешки битних тачака на северу Косова, наведено је у саопштењу Народне странке Косова и Метохије.

Из Народне странке наводе да, уместо да сруши власт у Приштини повчлачењем Српске листе из Владе Косова, Александар Вучић допушта да се та неозбиљна авантура све више развија. Он, путем својих таблоида из Београда, свакодневно подиже тензије, припремајући наше сународнике за потенцијални конфликт и оружани сукоб, представљајући ову виртуелну симулацију, као једино могуће решење српског питања на Косову и Метохији и своју победу. У овој неодговорној представи, Српска листа све то аминује и служи му као изговор за брутално игнорисање националних интереса.

Власт Александара Вучића има за циљ да дезинформише јавност Србије лажном борбом коју спроводи за Косово и Метохију, истовремено координирајући све своје потезе са властима Рамуша Хараднија и Хашима Тачија, чинећи тиме највећу издају у новијој српској историји, коју бескрупулозно представља као једино могуће решење за наш народ на овом простору. Једини њихов циљ је даљи опстанак на власти и развој пословне сарадње опскурних ликова из њиховог окружења, а од које и они имају користи. Национални интереси никоме од њих ту више нису битни наводи Народна странка у саопштењу.