Народна странка

Народна странка Бор: Уместо да се усвоји буџет, воде се битке за фотеље

Народна странка Бор: Уместо да се усвоји буџет, воде се битке за фотеље

Председник Градсог одбора Народне странке Бор Драган Марковић истакао је на конференцији за медије да буџет града Бора још увек није усвојен.

„Две недеље пре нове године ова власт, која броји 25 одборника, још увек нема снаге да закаже седницу Скупштине на којој би се усвојио буџет. У нацрту буџета за 2019. годину  стоји да је он планиран у износу од 2.329.326,187 динара, и мањи је за 420 милиона динара у односу на последњи ребаланс буџета за 2018. годину.  Да ли ће бити усвојен зависи од тога како ће се битка за превласт у Борском СНС – у  завршити. Битка за фотеље је у току”, рекао је Марковић и додао да градска власт не мари за грађане и проблеме са којима се они свакодневно суочавају.

Он је указао и на то да власт у Бору, која је изборе освојила претњама, уценама и куповином гласова, не води политику окренуту ка грађанима тог града.

„Помпезно најављена замена јавне расвете и уградња лед расвете, која је требало за 90 дана да се заврши, далеко је од реализације. Рад надзорног органа на овом пројекту као и на многим другим је проблематичан. Квалитет асфалтирања појединих сеоских путева је веома проблематичан. Афере сустижу једна другу. Медијска слика у Бору показује да је циљ власти цензура и апсолутна контрола свих дешавања“, казао је Марковић.

„Апелујемо на оне који нису задовољни овим стањем да се укључе у заштиту слободе и Бора, апелујем на младе, које Вучићева власт истерује из Србије, да подигну глас, да се због себе и Србије покрену и промене нашу земљу, да остваримо услове за њихову будућност у Србији“, поручио је председник ГО Бор Драган Марковић.