Народна странка

Милан Рајин (Панчево): Ново поскупљење струје угасиће многе породичне фирме

Милан Рајин (Панчево): Ново поскупљење струје угасиће многе породичне фирме

Потпредседник Градског одбора Народне странке Панчево Милан Рајин упозорио је у саопштењу за медије да ће последње у низу поскупљења електричне енергије за привреду, за читавих 135 одсто које је ступило на снагу 1. октобра, а за које нисте могли да чујете на јавном сервису и у режимским медијима, "забити ексер у сандук" многим малим предузетничким фирмама које и овако једва састављају крај са крајем.

И док се из ЕПС-а правдају поскупљемјем струје на светском тржишту, главно питање је "Зашто је ЕПС од извозника постао увозник струје?". Ово је плод десетогодишњег систематског уништавања ЕПС-а , почевши од постављања нестручног и корумпираног руководства, хаотичне дезорганизације, партијског и фиктивног запошљавања, корупције, братско-кумовских партнерстава,  јавашлука, и неулагања у нове електране и хидроцентрале. 

Ово драстично повећање цене електричне енергије довешће до ланчане реакције и до поскупљења буквално свих производа, што ће резултирати још већом инфлацијом. Џаба се власт хвали растом просечне плате, када за њу неће моћи да се купи ништа. 

Аплеујемо на министарку енергетике да хитно реагује док за многе предузетнике не буде касно, а они су управо ти који пуне њихов државни буџет,  поручује Рајин.