Народна странка

Одржана изборна скупштина Народне странке Лесковац, Драган Стошић изабран за председника

Одржана изборна скупштина Народне странке Лесковац, Драган Стошић изабран за председника

Градски одбор Народне странке у Лесковцу одржао је изборну скупштину на којој је за председника Градског одбора изабран професор Драган Стошић. За потпредседнике су изабрани Јовица Станковић и Зоран Стаменковић. Скупштини су присуствовали потпредседник Извршног одбора Ненад Милојичић и потпредседник Народне странке и народни посланик Владимир Гајић.

Новоизабрани председник Градског одбора Драган Стошић најавио је да ће се пре свега бавити јачањем страначке инфраструктуре за предстојеће локалне изборе.

„Бићемо везивно ткиво и планирамо да окупимо опозициони блок у коме би се нашли сви они који се боре против овог режима. То је нужно, јер је стање у Лесковцу најбоље показао последњи попис становништва. Као професор то одлично видим јер знам колико се мојих бивших ђака одселило и ради у иностранству и немају намеру да се врате. Имамо најнижа примања у Србији, а фабрике које се овде отварају су мануелне, нискобуџетне, не отварају се фабрике где је потребна интелектуална радна снага, девастирана је пољопривреда, Зелена зона је била замишљена да буде центар за откуп пољопривредних производа, да се направе хладњаче и да се развија оно што нам је природом дато“, рекао је Стошић.

Милојичић је подсетио да је након недавних републичких избора ова странка добила највећу посланичку групу међу опозицијом у Народној скупштини.

„Самим нашим деловањем смо постали видљиви као права опозиција код које нема компромиса и алтернативе. Из тог разлога могу да кажем да сада имамо и повећани број нових чланова у нашој странци, јер народ је препознао нешто у нама, ту сигурну борбу и офанзиву, па и нову власт. Само у Лесковцу смо у последњих месец дана имали 90 нових приступница. Није лако, али Народна странка ће наставити да се бави оштром и јаком политиком, и као такви мислим да ћемо бити стожер опозиције и једног правог уједињења. Не одустајемо од идеје коју смо имали и за паролу у предизборној кампањи, а то је да је реваншизам кључна реч којом ћемо се бавити“, рекао је Милојичић.

Владимир Гајић говорио је о темама везаним за Косово и Метохију, о формирању нове Владе, Рио Тинту, ребалансу буџета, смањењу становништва односно о општој ситуацији у земљи.

„Што се тиче Косова наша група је пре две недеље била тамо и верујте да људи нормално живе, да нема никавих немира, никавих дронова. Нова Влада је влада континуитета, чија је звезда министарка Ђедовић што значи да српска власт шаље поруку да ће свим компанијама дати пословну прилику за улагање, а са друге старане иде енормно згађење животне средине. Што се тиче инфлације сведоци смо свега што се дешава у последње време. Мислим, упоредите цене сада и пре 6 месеци: кромпир, шећер, брашно.., упоредите по евру, колико мање вреди“, рекао је Гајић.

Он се осврнуо и на стварање евентуалних коалиција на републичком и локалном нивоу, рекавши да је унутар Народне странке власт децентрализована.

„Општински и градски одбори самостално одлучују с ким ће изаћи на изборе. Сматрамо да су односи који постоје у локалу другачији од оних који постоје на националном нивоу. Али, када су у питању парламентарни избори са ССП-ом никада више нећемо ићи заједно на изборе. Ми ћемо стриктно водити рачуна да сарађујемо са странкама које су озбиљни противници режима, а не са онима који су спремни да сарађују“, закључио је Гајић.