Народна странка

Народна странка Лесковац: Претње грађанима због доласка на формирање страначког Савета за националне мањине

Народна странка Лесковац: Претње грађанима због доласка на формирање страначког Савета за националне мањине

Радник Центра за социјални рад у Лесковцу Небојша Маринковић претио је мештанима ромског насеља у Грделици и уцењивао их укидањем социјалне помоћи уколико присуствују формирању Савета за националне мањине при лесковачком одбору Народне странке.

Народна странка је најорганизованија опозициона партија у Србији и као таква једина има ресурсе да формира Савете за националне мањине. Један такав савет, први и једини таквог капацитета, формиран је при Градском одбору Народне странке у Лесковцу. Тим поводом је на Дан победе организована трибина у Грделици на којој су, уз присуство чланова Лесковачког одбора и педесетак мештана ромске националности, учешће узели потпредседник странке Мирослав Алексић потпредседник и ИО Народне странке Ненад Милојичић.

Непосредно пре одржавања трибине, радник Центра за социјални рад у Лесковцу, Небојша Маринковић, себи је дао сувишну и некотролисану слободу да упућује претње мештанима ромског насеља у Грделици и уцењује их укидањем социјалне помоћи уколико присуствују свечаном чину формирања преко потребног Савета за националне мањине при лесковачком одбору Народне странке.

Градски одбор Народне странке у Лесковцу сматра да нико нема права да користи свој службени положај да ускраћује грађанима слободу мишљења и изражавања, осуђује овакав вид притисака као свеприсутни манир напредњачких кабадахија, те захтева од директора Центра за социјални рад у Лесковцу да испита све чињенице и околности и утврди по ком основу је Небојша Маринковић боравио у ромском насељу у Грделици, 9. маја 2021. године у 9 сати изјутра.

Народна странка Лесковац