Народна странка

Народна странка Лесковац: Уместо 500.000 евра за две нове фонтане, градоначелник да поправи тротоаре по граду

Народна странка Лесковац: Уместо 500.000 евра за две нове фонтане, градоначелник да поправи тротоаре по граду

Народна странка Лесковац тражи од градске власти да се новац намењен за две фонтане искористи за поправљане тротоара широм центра града који су у катастрофалном стању.

„За тај новац може да се асфалтира и реконструише чак 50 километара тротоара по градским улицама, али очигледно, некоме одговара да уместо да ради у корист грађана спроводи мегаломанске пројекте на којима ће бити ангажоване СНС фирме. Није случајно да су се у исто време баш свуда по Србији градили тргови, а сада се граде фонтане. Које не раде“, казао је Јовица Станковић, председник Гро Народне странке Лесковац.

Он је упозорио и на то што је град у потпуности раскопан због радова на гасификацији града.

„Проблем је у томе што извођач не враћа раскопане улице у првобитно стање већ их оставља у очајном стању. Такође, чули смо да су људи у градском предузећу ’Урбанизам и изградња’ спремни да распишу тендер за обнову реконструкцију платоа испред Лесковачког културног центра након што га је извођач уништио пре неколико недеља раскопавањем због гасовода. Питамо градоначелника Горана Цветановића да ли је то тачно и ако јесте, због чега ће грађани плаћати посао који је ваљда по уговору обавезна да заврши фирма која изводи радове“, истакао је он.

Станковић се осврнуо и на недавни скандал са београдском фирмом која је добила дозволу за изградњу фабрике за прераду опасног отпада и казао да ће они, ако буде требало, позвати грађане на протестно окупљање.