Народна странка

Народна странка Лесковац формирала Форум жена

Народна странка Лесковац формирала Форум жена

Градски одбор Народне странке Лесковац представио је новоформирани Форум жена. За председницу је изабрана Драгослава Спасић, потпредседница ће бити Катарина Ерњаковић, док ће Председништво чинити Драгана Антанасијевић, Тања Бошковић, Зорица Мицић, Ивана Димитријевић и Александра Павловић.

„Ово је била друга скупштина Форума жена Народне странке и сада нам предстоје даље активности. Међу тим активностима је борба за остварење родне равноправности, јер се на тај начин постиже бржи развој целокупног друштва и бољи квалитет за све. У нашој програмској деклерацији се води рачуна о многим питањима који се тичу жена, као што политичка партиципација жена, добро здравље жена, приступ правди, безбедности и спречавању насиља над женама, смањење сиромаштва и неједнакости, запошљавање и еконоомско оснаживање жена, женско предузетништво, синдикално организовање, положај жена у руралном подручју, образовање… Мислим да жене и даље имају проблеме, иако су се кроз историју стекле неке „привилегије“, али сви морамо да дамо допринос да неке будуће генерације добију оно што заслужују", рекла је Спасић.

Конференцији за медије у Народној странци су присуствовала само два новинара, што до сада није био случај, јер је увек било више медијских посленика. Спасићева каже да је очекивала више екипа и да је обично тако, али да се ово дешава после тужби одређеним медијима који су преносили ставове изречене на конфернцији за медије у Народној странци.

„Можда нису дошли што нису знали шта је тема, јер претпостављам да је Форум жена тема која им не би сметала у раду. Мислим да је слобода свима нама ограничена и да сви морамо да радимо како неком одговара, што никако није у реду, поготово у 21. веку. Верујем да су сви људи који су сада у опозицији једни од најхрабријих, поготово што се труде да укажу на проблеме којих је сваким даном све више и више и верујем да ћемо се изборити против тога”, закључила је Спасић.