Народна странка

Народна странка Лесковац: Од фирме “Кип лајт” само “лајт-шоу”

Народна странка Лесковац: Од фирме “Кип лајт” само “лајт-шоу”

Градски одбор Народне странке Лесковац упозорава на штетност уговора који је Град потписао са фирмом “Кип лајт”, али и нетранспарентно спровођење тендера на којима се појављује једна фирма са најнижом понудом. Чланови су истакли да “намештена лед расвета у Улици 28. март у Лесковцу не ради како ваља, односно да сијалице трепере као “лајт-шоу”.

“На те тендере се јави једна фирма, или ако се јави још која она обично има непотпуну документацију. Тако је обесмишљено то да тендер треба да буде стварно надметање. Пратили смо тендере по Србији и од 24 расписаних ова фирма је победила у 22 тендера”, рекао је Драган Стошић потпредседник ГрО Народне странке.

Они сматрају да ће уговором, који је потписан са фирмом “Кип лајт” за постављање лед уличне расвете, град Лесковац на годишњем нивоу бити оштећен за 895 хиљада евра.

“За Народну странге и мене лично читав овај посао је јако споран, од расписивања тендера до краја.Већ потписани уговор о јавно – приватном партнерству смо детаљно анализирали и ту има пуно спорних ствари. Уговор је потписан на 4,5 милиона евра и треба заменити 13,5 хиљада сијалица лед светиљкама. Па и по малопродајним ценама та инвестиција не би смела да буде већа од милион евра”, рекао је Љубиша Младеновић, члан ГрО Народне странке анализирајући поједине ставке овог уговора истакао је да ће фирма која је добила овај посао за 15 година, на колико је уговор потписан добити 7,75 милиона евра.

И ако се о овом уговору доста говорило на конференцијама за новинаре опозиционих странака и на самим седницама Скупштине града, Народна странка Лесковац сматра да на овакве поступке треба стално упозоравати.

“Уколико ћутимо и ми и грађани, бићемо сучесници у овакваим пословима”, сматра Момир Пејатовић члан лесковачког одбора.