Народна странка

Народна странка Лесковац: Афера у “Јужној Србији” последица корумпираног вођења државом

Народна странка Лесковац: Афера у “Јужној Србији” последица корумпираног вођења државом

Систем који има задатак и обавезу образовања и васпитања будућих носиоца развоја ове земље, подлегао је општој деградацији мораланих вредности. Прећутно одобравање праксе куповине диплома и звања од стране високих државних функционера, створио је систем који који потискује најбоље, а ствара послушне.

Некритичком акредитацијом приватних факултета, грађанима се сугерише да знање, труд и рад нису кључне вредности које ће бити адекватно награђене. Тако се развија образац понашња, пожељан и прећутно подржан од стране власти у нашој земљи. Да она није спремна да се обрачуна са плагијаторима доктората видели смо на примеру високих фунцинера и министара у влади. У тако створеној атмосфери и моделу ,,искористи максимално свој положај у личну корист“, нажалост подлежу и професори факултета и високих школа. 

Последњи пример који је откривен десио се у нашем граду. Народна странка Лесковац осуђује сваку злоупотребу положаја и увек указује на покушаје изигравања закона у свим областима, нарочито у сектору образовања који треба да служи за пример грађанима. Подсећамо вас да смо први објавили документа у покушају лажирања конкурса у ОШ “Вук Караџић“ на коју ни до данас није реаговано од стране надлежних органа. Када створите такву атмосферу у друштву, онда можете очекивати само охрабрење за оне који желе да злоупутребе свој положај у стицању личне користи. 

Тако осуђујемо и најновију аферу на Академији струковних студија ,,Јужна Србија“ у Лесковцу, која је управо последица стања у друштву под владавином „напредних плагијатора“. Само у режимској држави под влашћу СНС-а професорка може да “наплаћује” полагање испита и да то прође некажњено. Када Народна странка преузме одговорност управљања нашом државом, биће проверен сваки докторат, диплома, испит. До тада гледаћемо несистематично, спорадично спровођење закона у свим областима тако и у образовању. Надамо се да то неће још дуго потрајати.

Народна странка Лесковац