Народна странка

Народна странка Лајковац: Од лајковачке пруге остала само песма

Народна странка Лајковац: Од лајковачке пруге остала само песма

Машта ради свашта! Хајде да се држимо ове дечје крилатице, па да заједно маштамо.

Замислите да, ево нпр. неког пекара из Лајковца поставите да буде судија. Човек није учио право, па би ту исту правду делио као тесто за кифле. Е, сад, замислите да неко ко је читав живот радио у хотелу "Мона", и по струци је правник, ставите га да се бави саобраћајем. У ствари, то не мора ни да се замишља, то се догађа у овој нашој Србији.

Министар Момировић, да би убрзао возове забранио је да се они заустављају у Севојну, Лајковцу, Лазаревцу.... Хајде да некако и опростимо незнање, можда човек никада није путовао возом, можда и није чуо за Милета и лајковачку пругу, али овде сад постављамо питање да ли је наш председник објаснио значај да возови и даље стају у Лајковцу, мање због традиције, а више због потребе наших грађана, ђака и студената? Ако му то до сада није самом пало на ум, ево ми јавно апелујемо на нашег председника, као конструктивна опозиција, да искористи своје познаство са министром Момировићем, или са моћницима са Уба, и да им објасни значај железнице за ово наше мало место и да има потребе да и даље буде станица у Лајковцу за све возове. Посебно је ово значајно сада када имамо и мање полазака аутобуса који изградњом ауто-пута, све мање саобраћају кроз Лајковац.

Такође га јавно питамо да ли има, и ако има, какве везе има са камионима фирме "Агрохемик" из Љига, па им је дозвољено несметано паркирање на железничком паркингу. Осим тога што грађани Лајковца немају где да се паркирају, уништавају и асфалт правећи рупе.

Овај апел није због нас, него наше деце. Зар тако не беше некаква парола која се орила Лајковцем?

Грађани су такође упутили сличан апел да се не укида стајалиште у Лајковцу. Ако због сујете неће да послуша опозицију, нека бар послуша грађане Лајковца.

Александар Марковић
председник Народне странке Лајковац