Народна странка

Народна странка Лајковац: Власт занемарује Колубару, само извлачи новац

Народна странка Лајковац: Власт занемарује Колубару, само извлачи новац

Дешавања   у   Каленићу     где   је   одржан     збор   радника Рударског басена Колубаре  јасно показују  да ствари унутар владајуће већине не стоје сјајно и  да унутарстраначка борба се рефлектује на све чланове друштва. Додатно су сам догађај зачиниле   и   размирице   унутар   синдиката   и   размимоилажење   челних   људи   у синдикатау.

Сукоб је  настао  око  наставка  изградње термоелектатране Колубара  Б која   се иначе гради од 1986. године. Угаљ је наш највећи ресурс и одустајање од њега је увод у енергетску зависност. Питање је зашто садашња власт која има јасна сазнања о обавезама према ЕУ и о трендовима који се тамо пласирају није предузела ништа да изгради заменска постројења. Врло мало се  урадило и у области обновљиве енергије. Оно што смо видели на збору је манипулација страхом.

Нити   ће   бити   отпуштања   радника,  нити   ће   се   одустајати   од   угља   јасан   је   став   Народне странке. Само   одговорним  односом   према  проблемима сачуваћемо  радна места  у будућности. Рударима никада није мањкало храбрости да јасно изразе своје ставове. Зато овај збор треба да буде јасан сигнал радницима ЕПС-а и Колубаре да није време за манипулацију већ за одговорне и храбре потезе.

Народна странка Лајковац