Народна странка

Народна странка Куршумлија: Хитна смена председника општине због притиска на судство

Народна странка Куршумлија: Хитна смена председника општине због притиска на судство

Повереништво Народне странке Куршумлија тражи хитну смену председника општине Радољуба Видића који, поред тога што катастрофално води општину, врши притисак и на судије.

Повереништво у Куршумлији поздравља храбру и честиту одлуку судије Основног суда у Куршумлији Данијеле Милојевић о сопственом изузећу у предмету који се води између Видића и спортског новинара Милојка Пантића. Суткиња је у писаној изјави потврдила да не може судити непристасно у овом поступку пошто је председник општине Радољуб Видић директним одлукама у функцији председника општине довео у питање егзистенцију породице Данијеле Милојевић тако што је утицао на радно место њеног супруга. Председник општине Куршумлија, осим што се меша у рад правосудних органа, меша се у рад и других институција, па се тако недавно умешао и у рад Наставничког већа у основној школи  „Милоје Закић“.

Осим што је угрозио егзистенцију породице Милојевић, председник Видић својим политичким деловањем угрожава егзистенцију и других породица у Куршумлији. За осам година колико је Видић на челу општине, Куршумлију је напустило 8000 младих, високообразованих, репродуктивних и радноспособних људи. Због тога је Куршумлија на демографском минимуму по броју становника јер има мање становника него на првом попису 1890.године. Напредњачка власт је успела да изазове други талас „Велике сеобе Срба“ из Топлице, највећи је после 1690. године када су Срби бежали од турског зулума.

Повереништво Народне странке Куршумлија