Народна странка

Крушевац: Уместо забавног парка изградити болницу

Крушевац: Уместо забавног парка изградити болницу

Градски одбор Народне странке Крушевац тражи од градске власти да уместо изградње забавног парка изграде болницу. Чланица ГрО Инга Ракић сматра да изградња Дино парка неће значајно увећати туристичку понуду Крушевца, док је ситуација у здравсту можда и најлошија у читавој Србији.

“Министарство туризма издваја 60 милиона динара, или око пола милиона евра за пластику из доба Јуре, а град Крушевац 15 милиона, односно око 120 хиљада евра за изградњу инфраструктуре и уређења земљишта за Дино парк од новца наших грађана. Подсећам да се Дино паркови на Калемегдану, Свилајнцу и Златибору нису показали као посебна атракција за туристе”, рекла је Ракић на конференцији за новинаре.

Она је градску власт упитала и да ли је урађена анализа на који начин ће се, иначе врло скупе, реплике диносауруса одржавати, поготово ако су роботизоване и имају звучну подршку.

“Да ли ће Дино парк бити рентабилан само од продаје улазница или ће поново грађани издвајати новац из свог џепа за одржавање парка који није неопходан нашем граду? Да ли је власти крајни циљ да узме још новца од наших суграђана?”, упитала је Ракић.

Члан крушевачког одбора Предраг Петронијевић осврнуо се на рад градских институција, оцењујући да “оне више и не постоје”.

“С једне стране имамо руководиоце постављене од стране власти који су директно уплетени у мрежу злоупотреба институција у сфери политике, криминала, пљачкања грађана и личног богаћења, а са друге велики број радника који су најмање криви за стање у којем се налазимо, али који ћутањем седе у истом возу са својим руководиоцима. Руководиоцима не требају паметни, већ послушни радници”, рекао је Петронијевић.