Народна странка

Народна странка Крушевац: Колико ће се пута чистити језеро на Јастрепцу пре него што се коначно доведе у ред?

Народна странка Крушевац: Колико ће се пута чистити језеро на Јастрепцу пре него што се коначно доведе у ред?

Сведоци смо да је ових дана поново извршено чишћење језера на Јастрепцу. Језеро је поново чистила фирма, која је исте радове изводила и пре 5 година. Власник фирме  „Алекс градња“ Александар Лазаревић пре неколико недеља изјавио је да је из језера избачено 22.500 кубних метара муља и да ће овај пут проблем бити решен до краја. 

Можда то не би ни било чудно да господин Лазаревић, готово идентичну изјаву локалној РТК није дао и пре 5 година. Само што је тада тврдио да је очишћено 15.500 кубних метара, а цена је била 10 милиона динара. Тада је обећао и 4 каскаде које ће, уз две постојеће, трајно решити „замуљавање“ језера.

У току радова, далеке 2015. године, језеро је посетио и тада министар одбране Братислав Гашић и обећао да ће пројекат изградње 4 каскадне бране, уз помоћ Дирекције за урбанизам бити врло брзо решен, колико до краја године и да ћемо средствима које ћемо добити од Републике, трајно решити проблем „замуљавања“ језера, а такође заштити од поплава околна насеља и саобраћајнице. 
После тачно 5 година, поново се чисти језеро. Овај пут се обећава и преливни канал. Поново се обећава коначно решење проблема „замуљавања“ и поново се немилице троше паре грађана Србије и поново је то 10 милиона динара. Ако се настави решавање проблема на овакав „напредан“ начин, бојимо се да ће ово језеро на планини Јастребац ускоро коштати скупље од Панамског канала.

Нажалост, поново се показало да не треба веровати грандиозним обећањима челника СНС-а, јер то се углавном сведе само на списак лепих жеља, прављење још већих проблема или у најбољем случају гурање постојећих проблема под тепих. Да се изразимо фигуративно, да је град Крушевац, за свако обећање Братислава Гашића добијао по један долар, данас би Крушевац био богатији од Лас Вегаса, уместо што је Расински округ 24. од 26 округа у Србији. 

Град Крушевац заслужује стручне људе, који неће давати олако обећања, већ ће знати да се изборе са постојећим проблемима. Заслужује људе који неће размишљати како да се у сваки пројекат „уграде“, него како да задатак заврше највефикасније и најквалитетније, у интересу града, а не у интерасу појединаца. Град Крушевац није ничије приватно власништво. Народна странка поседује људе који знају, који могу и који имају снаге да овај град врате на пут старе славе. 

Да Крушевац вратимо Крушевљанима. 

Градски одбор Народне странке Крушевац