Народна странка

Народна странка Краљево: Свакодневни потреси у Краљеву, треба ли очекивати турски сценарио

Народна странка Краљево: Свакодневни потреси у Краљеву, треба ли очекивати турски сценарио

У разорном земљотресу који је погодио Краљево 3. новембра 2010. године оштећено је око 15.000 објеката, а повређено око 150 људи, док је двоје суграђана изгубило живот. И након више од 12 година, становници у Доситејевој улици којима су обећани нови станови, у исте нису усељени. Зграде у којима живи око 1.000 људи претрпеле су тешка оштећења и према проценама биле за рушење. Међутим, у тим зградама још увек живе станари у веома тешким и нехуманим условима јер су зграде у изузетно лошем стању, а од најављене градње нових зграда тек је једна делимично усељена. Чак и она није урађена како треба јер се станари константно жале на лоше грејање, слаб притисак воде, дакле, где год је могло да се уштеди, уштедело се на штету суграђана.

Обзиром да је у претходних недељу дана у Краљеву забележено 10 потреса, постављамо питање градоначелнику Краљева да ли неко размишља шта може да се деси са 1000 људи у Доситејевој улици у случају јачег потреса. Да ли и колико вреде њихови животи челницима СНС власти у Краљеву?

Такође, у задњих неколико година у Краљеву се граде зграде готово на сваком кораку, ЈП за уређивање грађевинског земљишта као и Одељење за урбанизам, грађевинарство и стамбено-комуналне делатности треба да дају јасно мишљење о дозволама за изградњу и надградњу, да ли су испоштовани сви прописи и да ли су нове зграде и колико отпорне на евентуалне земљотресе.

Народна странка Краљево