Народна странка

Народна странка Крагујевац: Да ли опет понестаје новца када треба уложити у УКЦ Крагујевац?

Народна странка Крагујевац: Да ли опет понестаје новца када треба уложити у УКЦ Крагујевац?

Градски одбор Народне странке у Крагујевцу изражава жаљење и незадовољство поводом најаве Министарства здравља Владе Републике Србије да је обустављен тендер за пројектовање градње и реконструкције Универзитетског Клиничког центра Крагујевац.

Сведоци смо да се о поменутој реконструкцији говори годинама, а да конкретни помаци по том питању изостају. Док се власт хвали успешном реконструкцијом и изградњом неких других здравствених установа, наш Клинички центар остаје заборављен. Како би сачувао углед једне од највећих здравствених установа у Србији и ваљано збрињавао своје пацијенте, неопходна је хитна реконтрукција Универзитетског клиничког центра. Последња вест објављена од стране Министарства здравља потврђује тезу о томе да власт не намерава да озбиљно приступи проблему.

Градски одбор Народне странке залаже се за хитну реконструкцију центра, како би као кључна здравствена установа могао да одговори на здравствене проблеме 2 милиона пацијената који се у њему лече. Као што је Крагујевац занемарен од стране ове власти по низу питања, тако се маргинализација односи и на здравствену политику, при чему је случај нашег Клиничког центра прави пример. Уколико се настави немаран однос власти, наш Клинички центар неће моћи да се ваљано развија у научном, стручном и технолошком смислу, док ће здравствена нега пацијената бити угрожена.

Народна странка Крагујевац