Народна странка

Народна странка Крагујевац: Укинути хипотеку са Градске тржнице

Народна странка Крагујевац: Укинути хипотеку са Градске тржнице

Градски одбор Народне странке у Крагујевцу захтева од одборника Скупштине града Крагујевца да покрену иницијативу на предстојећој седници Скупштине града која ће бити одржана 2. септембра, којом би се са културно – историјског добра зграде Градске тржнице скинула хипотека.

Подсећамо јавност да смо у вези са случајем зграде Тржнице, 19. августа текуће године предали захтев и градоначелнику Николи Дашићу, у којем се захтева од града Крагујевца, као оснивача ЈКП Шумадија Крагујевац д.о.о, и који у овом предузећу има 100 одсто власничког удела, да у што краћем разумном року покрене поступак промене обезбеђења, по инвестиционом кредиту код Адико банке и да на тај начин сачува зграду Градске тржнице.

Уколико се одборници Скупштине града не огласе поводом овог питања и покрену предложену иницијативу, онда шаљу поруку јавности да им није стало до зграде Градске тржнице, као културног добра јединствене архитектуре који се налази у склопу историјског комплекса Милошев венац. Крајње је време да се после три године велелепна зграда врати Крагујевчанима, а прави начин представљао би за почетак скидање „окова“ хипотеке.

Народна странка Крагујевац