Народна странка

Народна странка Крагујевац: РТК у служби режима и током протеста

Народна странка Крагујевац: РТК у служби режима и током протеста

Градски одбор Народне странке у Крагујевцу жели да укаже на непрофесионално и политички пристрасно извештавање Радио Телевизије Крагујевац у погледу протеста који су одржани под слоганом "Србија није на продају" у суботу у нашем граду. Велики број наших суграђана изразио је противљење неуставном усвајању Закона о експропријацији и Закона о референдуму и народној иницијативи, при чему РТК као градска телевизија која добија новац за своје функционисање из буџета града Крагујевца није ваљано  у циљу правовременог и објективног информисања грађана извештавала о поменутим дешавањима.

Истовремено, док су широм Србије трајали грађански протести, РТК је реемитовала са " ружичасте телевизије " пренос разговора Александра Вучића са мештанима села Горње Недељице. Поставља се питање да ли уредништво РТК функцију градске телевизије  разуме као фаворизовање владајуће политичке гарнитуре науштрб задовољења јавног интереса грађана?

Уколико већ фаворизују једну политичку опцију која је поборник реализације пројекта " Јадар " под окриљем компаније Рио Тинто и спорних закона, елементарна новинарска етика налагала би да се на РТК чује и реч од стране компететних стручњака са универзитета, угледних правника , чланова САНУ и других организација које у континуитету указују на страшне негативне последице по читав екосистем које овај пројекат и ови закони носе са собом. Наставком овакве уређивачке политике, градска телевизија коју финансирају сви грађани Крагујевца, са износом од 50 милиона динара годишње, стаје "раме уз раме" са Јавним сервисом, који није дозволио емитовање спота " Рио Тинто " и политички пристрасно извештава о овој, за све нас, насушној теми.

Народна странка Крагујевац