Народна странка

Народна странка Крагујевац: Политички прогон Бориса Хермана

Народна странка Крагујевац: Политички прогон Бориса Хермана

Градски одбор Народне странке у Крагујевцу осуђује политички прогон Бориса Хермана, члана Главног одбора и члана Градског одбора Народне странке у Крагујевцу. Режим у паници пред изборе који се одржавају у недељу, свестан да су грађани прозрели десетогодишњу владавину засновану на сејању мржње и страха, прибегава мерама које подсећају на најмрачнија времена тоталитарних режима.

Недопустиво је да се Борису Херману, који је са хиљадама људи у Србији присуствовао еколошком протесту против уништавања наше животне средине, изриче мера затвора, и то у трајању од 5 дана, иако никада није легитимисан на протестима, нити му је икада стигао прекршајни налог. Док су људима који су протествовали због загађења животне средине уручују решења о издржавању казне затвора, батинаши који су на учеснике мирних еколошких протеста насртали чекићима и покретањем багера, уживају сву заштиту ауторитарног режима.

Народну странку и њене функционере и активисте одлазећи режим и председник неће моћи да репресивним методама зауставе у њиховој борби за изградњу модерне државе засноване на владавини права. Изградићемо друштво у којем се захтеви и предлози еколошких активиста са дужном пажњом анализирају и спроводе у дело, а не државу којом се диктаторским мерама борци за животну средину лишавају слободе.

Народна странка Крагујевац