Народна странка

Народна странка Крагујевац: „Мали Шешељи и бизонски начин“

Народна странка Крагујевац: „Мали Шешељи и бизонски начин“

Градски одбор Народне странке у Крагујевцу осуђује напад локалног одбора Српске напредне странке у Крагујевцу на информативни портал „Глас Шумадије“. Локални напредњаци по угледу на своју партијску врхушку оваквом непримереном и антидемократском реакцијом показују презир према слободи медија и независном новинарству.

У друштву у којем на делу имамо десет година на власти политику која уништава политички живот и укида медијске слободе, овакав наступ локалних напредњака, на жалост, и не чуди. Уместо да власт креира услове за развој медија и у цивилизованом маниру одговара на питање новинара, бранећи лик и (не) дело свог вође, напредњаци сеју увреде и ниподоштавање према медијским посленицима.

Боримо се за друштво у којем ће новинарска професија с правом имати статус „седме силе“, као коректив једног друштва и право грађана на слободно информисање. Наставком овакве деструктивне политике, смеши нам се још већи удар на и она мало преосталог независног новинарства.

Истовремено је поражавајућа чињеница да градска власт, читај, локални СНС, не налази за сходно да, рецимо, одговори на нека од актуелних питања, у вези са, рецимо, Градском тржницом или повећањем цене воде, али и те како је оштра у одбрани страначких ставова и интереса.

Наравно да треба обележити годишњицу „Олује“, као сећање на једну од највећих трагедија и неправди у модерној историји српског народа, али је управо СНС обесмислио овај чин, претварајући га у политички скуп, што је велика срамота и показатељ са каквим људима имамо посла.

Како другачије назвати овај скуп него политичким, јер је покренута добро позната машинерија притисака, условљавања и уцењивања запослених по градским предузећима и превозом истих аутобусима у други град. Уосталом, то је добро познати манир владајуће странке, а све ради „прављења гужве“, готово увек када „велики вођа“ изађе из зграде председништва.

На крају, која је кривица „Гласа Шумадије“ за овако бесрамни напад? Да ли зато што су покушавали да се баве својим послом, те указали на оно што је свима познато и што сви знају, а то је да је „цар го“? Ако је то једина кривица, честитамо им на томе.

Са друге стране, манир саопштења локалног СНС-а је свима добро познат. У Шешељевском и радикалском стилу, а сада актуелном „бизоновом“ стилу, наслеђеном из деведесетих година, маске су пале, а владајућа странка је поново показала испод чијег је шињела настала. Од својих корена је, ипак, тешко побећи.

Народна странка Крагујевац