Народна странка

Народна странка Крагујевац: Градски већник за образовање да поднесе оставку

Народна странка Крагујевац: Градски већник за образовање да поднесе оставку

Народна странка у Крагујевцу сматра да су избори за Савете месних заједница протекли у сенци веома мале излазности грађана и да су обиловали бројним кршењима изборних процедура. Народна странка је упозоравала на бесмисленост поменутих избора обзиром да су  се показала као тачна њена предвиђања да ће владајућа Српска напредна странка употребити све ресурсе како би остварила победу на овим изборима, у складу са ауторитарном поретком режима да од сваке месне заједнице, па до општине и града у Србији, на њиховом челу буду партијски послушници. 

Како су на поменутим изборима учествовали кандидати који су чланови коалиционих партнера СНС-а у локалној власти, пре свега, са листе Покрет „300 Крагујевчана и Покрет Волим своје село - Душан Зека Алексић“, Народна странка позива носиоца листе и лидера Покрета „300 Крагујевчана“ да иступи из локалне власти и поднесе оставку на положају Градског већника за образовање. Имајући у виду да су на изборне неправилности указивали и истакнути чланови његовог покрета, неопходно је да се од ових негативних политичких појава јасно дистанцира и њихов лидер. Бити више од годину дана коалициони партнер у власти са странком која галопирајућим путем руши све институције у друштву и уништава политички живот сасвим је довољан период да се уочи да са таквим људима не може бити плодотворне сарадње у погледу локалног развоја, при чему се таквим деловањем даје само легитимитет поменутим деструктивним процесима у друштву. 

Уважавајући одличан резултат који је Покрет на челу са њиховим лидером Алексићем постигао на прошлогодишњим локалним изборима, као и ценећи његове лидерске особине и енергију, сматрамо да је крајње време да се напусти локална власт и да се придруже у опозиционој борби. Како је поменути резултат остварен на опозиционој платформи и обећању грађанима да се неће ући у локалну власт са СНС-ом, сматрамо да и морална одговoрност налаже Алексићу да напусти градску власт и да се  сврста у антирежимски блок.

Народна странка Крагујевац