Народна странка

Народна странка Крагујевац: Ода свевишњем и сурова реалност

Народна странка Крагујевац: Ода свевишњем и сурова реалност

Ових дана сведоци смо напада из свих могућих оружја владајуће странке на прослављеног филмског редитеља Горана Марковића. Чувени ђак прашке школе, један од највећих филмских делатника које је ова земља икад имала, чија су филмска ремек дела обликовала генерације овог народа, доживео је да га функционери и апаратчици те странке, од највишег до најнижег, несвесни сопствене недостојности и непримерености самог чина, провлаче кроз ступце режимских памфлетских новина и екране разних ружичастих телевизија.

Нажалост, кад боље размислимо, оваква шизофрена реакција владајуће странке је сасвим очекивана, јер живимо у атмосфери аутократије и вештачког стварања култа личности, која достиже незапамћене размере у модерном друштву. У таквој атмосфери, сасвим је логично да, по команди из централе, локални функционери, с времена на време, добијају прилику да искажу своју „љубав и приврженост“ великом нам вођи.

Ту матрицу је ових дана следио и градоначелник града Крагујевца, те се, као очигледно врсни познавалац филмске уметности, добрано потрудио да изрази свој став на ову тему.

Са друге стране, примећујемо да господин Дашић налази сасвим довољно времена да саставља својеврсне панегирике и оде председнику, али не и да реши неке од горућих проблема грађана града Крагујевца. У тренутку када се, неспособношћу актуелне градске власти, руши зграда старе градске тржнице, када нам улице подсећају пре на швајцарски сир, него на модерне саобраћајнице, када загађење ваздуха у граду достиже катаклизмичне размере, наш градоначелник је решио да се „издигне“ изнад тих проблема и побрине се за добробит председника. На основу тога, можда бисмо могли да закључимо да градоначелник неће или не жели да се бави реалним проблемима својих суграђана, те да у овом тренутку има друге приоритете.

На крају, позивамо градоначелника да спусти поглед , види и сагледа сурову реалност прве српске престонице и топло препоручујемо да му то ипак буде прва и једина брига.

Народна странка Крагујевац