Народна странка

Јовановић: Отписом дуга Галеници, Градска власт нанела велику штету Београду

Јовановић: Отписом дуга Галеници, Градска власт нанела велику штету Београду

Потпредседник Народне странке и заменик шефа одборничке групе Савеза за Србију у Београду Никола Јовановић изјавио је данас да је актуелна градска власт у Београду отписом дуга Галеници нанела не само знатну материјалну штету грађанима, већ је и свесно обманула јавност и одборнике.

Јовановић је позвао надлежне органе да истраже да ли је у таквом поступању градског већа било корупције и ко је одговоран за нанету штету Београду.

Јовановић је нагласио да су "свесним обмањивањем одборника и јавности, заменик градоначелника и градско Веће оштетили Београђане за 640.000 евра".

"У образложењу опроста дуга, на последњој седници градског парламента, заменик градоначелника Горан Весић је устврдио да се тиме само спроводи обавеза коју је наметнула Влада, али то је лаж", оценио је Јовановић.

Према речима Јовановића, истина је да се закључком Владе од 4. августа 2017. године, на отпис дуга према субјекту приватизације обавезују уопштено "државни" повериоци, док град Београд нема чак ни статус државног повериоца.

"Једини закључак Владе у коме се конкретно спомиње Београд Галеника, јесте онај од 12. октобра 2017. године и њиме се само 'препоручује' Граду да отпише део дугова по основу уступљених јавних прихода, што овде није случај", рекао је Јовановић.