Народна странка

Ивана Парлић: Зауставити пројекат Јадар и геолошка истраживања

Ивана Парлић: Зауставити пројекат Јадар и геолошка истраживања

Народна странка је заједно са још неколико опозиционих странака и покрета предала обавештење Српској академији наука и уметности с потписима 36 локалних опозиционих политичара који се противе отварању рудника и геолошким истраживањима у својим општинама, као и “писмо добрих намера” амбасади Аустралије у Београду.

Председница Градског одбора Народне странке Ужице Ивана Парлић изјавила је да су се грађани читаве Србије ујединили око тога да се пројекат који спроводи Рио Тинто заустави.

„Ујединили су се грађани, али и политичке странке и покрети јер нам је свима један циљ – да не буде рудника литијума и да не буде раскопавања читаве Србије. Надамо се да ће САНУ искористити своје знање и утицај како би се истраживања и ископавања зауставила што је једино у интересу грађана Србије“, рекла је Парлић на протестном скупу испред САНУ-а.

Она је истакла да су странке, удружења и покрети ту да пренесу поруку грађана „који су спремни да своје становиште бране решеношћу и свим средствима којима се брани живот, огњиште и слобода одлучивања”.

“Такође, предали смо писмо њеној екселенцији амбасадорки Аустралије, одакле је и компанија Рио Тинто, у коме тражимо да утиче на то да се обуставе све даље активности на учешћу у пројекту Јадар”, рекла је Ивана Парлић.