Народна странка

Народна странка Гроцка: Жртвовање Видоја Теофиловића

Народна странка Гроцка: Жртвовање Видоја Теофиловића

Оно што је у нормалним, иоле пристојним општинама разумљиво и готово подразумевајуће, у општини Гроцка је недостижни идеал, утопијска сањарија.  Рецимо да у прилог томе говори чињеница да асфалтирање улице и решавање баналних комуналних проблема у грочанској општини укључује примену најрадикалнијих средстава, патњу и жртву.

 Већ годинама уназад житељи једне врчинске улице преклињу ужирене напредњачке, општинске  моћнике да им асфалтирају и поправе улицу. Сем јалових, лажних обећања до овог тренутка они нису добили ништа, а притом је све зачињено са гомилом  немуштих објашњења и неуверљивих правдања.

Тако се Видоју Теофиловићу читава ова рашомонијада са завлачењем и преварама коначно смучила и одлучио је да ступи у штрајк глађу. Нажалост, као што смо и могли очекивати, грочанске власти се праве мртве и невеште, заобилазе несрећног човека и не показују ни мрву емпатије или решености да реше и скину овај проблем са дневног реда.

Власт која није кадра да разреши ни овакве ситне комуналне проблеме сама себе поткопава, делегитимише и показује епохалну неспособност и незнање. Реакција несрећног Видоја Теофиловића само је вапај немоћног човека у овој напредњачкој пустињи. Србија се заглавила у дубоко и лепљиво, живо блато, тоне и нестаје, а напредњаци узвикују своје испразне пароле, клањају се вођи и троше наше драгоцено време.

Народна странка по ко зна који пут тражи да се власт дозове памети и постане сервис грађана. Да ли је неопходно да за сваки проблем грађани Гроцке штрајкују глађу, моле и понижавају се. Да ли је реновирање улице вредно ове мизерије и муке, да ли је вредно људског живота? Ова напредњачка братија која неуверљиво глуми власт јесте подкапацитирана и неспособна да обавља власт, али овај проблем је крајње једноставан и лако решив, чак и за њих. Но, изгледа да осим неспособности и неодговорности имамо посла и са бахатошћу и разметљивошђу, потпуном отупелошћу и недостатку слуха за живот и добробит обичног човека. Ово им не смемо и нећемо заборавити.

Народна странка Гроцка