Народна странка

Народна странка Гроцка: Хитно обновити запуштену амбуланту и у Брестовику

Народна странка Гроцка: Хитно обновити запуштену амбуланту и у Брестовику

Након суочавања са невеселом сликом девастираних здравствених станица у Пударцима и Камендолу чланови Народне странке Гроцка се запутила у Брестовик и сусрела са потпуно истом ситуацијом као и у претходна два случаја. Здравствена станица Брестовик је руинирана, запуштена, заборављена, закључана и ван функције. Ови тужни призори људског немара и политичке неодговорности очигледно не представљају инцидент, већ уобичајени модел понашања одговорних у општини Гроцка. Небитно је да ли је овакво рђаво стање производ свесне намере или жалосне некомпетентноси политичких чинилаца из владајуће СНС, битно је да су житељи ових насеља жртве једног  картела и њихове небриге за грађане. Наравно, на сајту смо и овом приликом пронашли телефонске бројеве брестовичке здравствене станице који су ту да нас наведу на криви закључак да је све у функцији и најбољем реду. Овим се не само демонстрира незаинтересованост за питање лечења и базичне здравствене заштите, већ се и грађани циљано доводе у заблуду и обмањују. 

Инсистирамо да се челници општине обрате грађанима и објасне разлоге оваквог стања и обавежу чврстим роковима и плановима за решавање овог горућег проблема. С једне стране, велики  грађевински подухвати, обнављање инфраструктуре, капиталне инвестиције, а с друге призори очаја трећесветске беде. Када се уклоне кулисе Потемкинових села појављује се право лице и слика стања у Србији. Запуштеност, запарложеност, немар, неодговорност... 

Свако одлагање решавања ових проблема равно је саучествовању. Ћутање је облик саглашавања са општим пропадањем. Ми из Народне странке Гроцка на то немамо право. Свакога дана и на сваком месту раскринкаваћемо лажи овог трулог система. Метастазе партијске државе прете да нас неопозиво и стрмоглаво одвуку на дно. Сваки дан је изгубљен за Србију и зато морамо покренути талас грађанског буђења и склонити са политичке позорнице антинародни режим. Србија више не може да чека.

Народна странка Гроцка