Народна странка

Народна странка Чукарица: Инфраструктура општинe није у могућности да подржи све накарадне пројекте ове посрнуле власти

Народна странка Чукарица: Инфраструктура општинe није у могућности да подржи све накарадне пројекте ове посрнуле власти

У току је јавни увид Плана детаљне регулације за комерцијалну зону западно од Ибарске магистрале, иза Меркатора, којим се предвиђа изградња станова за око 4 900 становника. И ништа у томе не би било погрешно да тај План подразумева и изградњу пратеће саобраћајне и комуналне инфраструктуре. Међутим као и у свим пројектима које ова власт ради, тога нема. Гужве у том делу града, од Петловог брда према Бановом брду и сада су велике. Ако се на то придода још бар 1 500 аутомобила из новог насеља, пут до посла неће бити могућ.  Нама је јасно да постоји потреба за градњом и нисмо против ње, али овакво злостављање суграђана ради нечијег профита из скупих квадрата нећемо дозволити.

Ова општинска управа показала је на много примера да нема намеру да се бави изградњом инфраструктуре за правилан развој општине већ само убирањем пореза и мазањем очију нашим комшијама, наизглед инвестирањем у нова насеља.

Ако погледате какви се планови развијају на општини, видећете да је у плану кроз само 3 пројекта повећање броја становника од 45 000 до 50 000 и то све на постојећој инфраструктури. Та три пројекта су градња станова на Макишком водоизворишту за 35 000 становника, затим градња у Кошутњаку на простору Авала филма са још 4 800 становника, ту је сада и овај нови пројекат са још 4 900 становника а ни један од тих пројеката не планира нити изградњу нове нити проширење постојеће инфраструктуре, већ искоришћење постојеће. Постојећа је већ сада на максимуму капацитета, али овакву општинску власт то очито не интересује.

Народна странка Чукарица