Народна странка

Народна странка Чачак: Лаж је да удишемо најбољи ваздух у земљи

Народна странка Чачак: Лаж је да удишемо најбољи ваздух у земљи

Потпредседница Градског одбора Народне странке Чачак Виолета Марковић изјавила је да градоначелник Милун Тодоровић није говорио истину када је рекао да грађани Чачка удишу најбољи ваздух у Србији.

“Према подацима Агенције за заштиту животне средине ваздух у центру града је лошији за 60 одсто у односу на кружни пут куда пролазе тешки камиони и транзитни саобраћај. У Градском парку имамо оцену два што је добар квалитет ваздуха, али то никако није најбољи ваздух”, рекла је Марковић.

Она је истакла да Завод за јавно здравље има годишњи уговор са градом који прелази милион динара за контолу мерења ваздуха, али подаци нису доступни јавности.

“На сајту ЗЗЈЗ имате само просечне вредности за септембар месец. Немате историју пре тога. Септембар месец показује да су просечне вредности биле доста увећане. Не постоје никакви подаци везани за квалитет воде и ваздуха, али зато имамо извештаје посета функционера са разних сајмова. Да ли су то подаци које грађане треба да интересују?” питала је Марковић.

Поводом смене повереника СНС-а у Чачку Марка Парезановића, Марковић је изјавила да није изненађена јер се за Парезановића везује превисе афера и инцидената.

“Знамо да је Парезановић имао аферу Теткин зид, што је стигло до Савета Европе, и мислим да је он као народни посланик познат по томе. Такође и Игор Трифуновић је имао низ активности везано за скупштинска заседања где је са фластером на челу глуматао тешко повређеног човека”, рекла је Виолета Марковић.