Народна странка

Народна странка Чачак: Корупција у Општој болници, непокривено преко 30 милиона динара

Народна странка Чачак: Корупција у Општој болници, непокривено преко 30 милиона динара

Председник Градског одбора Народне странке Чачак Александар Радојевић изјавио је да је у Србији најкорумпираније здравство, а као пример навео је неправилности у раду Опште болнице у Чачку.

Он је подсетио на извештај Државне ревизорске институције, која је контролисала рад болнице, и рекао да је према резимеу њеног извештаја „папирима непокривено укупно 34,5 милиона динара што обухвата погрешно евидентираних скоро 18 милиона динара и лоше обрачунате обавезе према запосленима од 16, 5 милиона динара".

Радојевић је истакао  да ни признања умешаних у афере не доводе до промена.

„Кршење закона, односно корупција у здравству, дешава се у континуитету већ скоро годину и по дана, откако је Тања Стовраг признала да се прикључила Српској напредној странци како би добила субспецијализацију. Међутим, ни њено признање није допринело ефикаснијој борби против корупције“, закључио је Радојевић.

Потпредседница Градског одбора Народне странке Виолета Марковић изјавила је да се усвајање антикорупцијског плана у Чачку ни не назире, иако су све локалне самоуправе биле у обавези да то учине до 30. јуна 2017. године.

„Око 50 одсто градова и општина у Србији је то урадило, али Чачак није међу њима. То нас опет доводи до корупције“, рекла је Марковић.