Народна странка

Александар Радојевић (Чачак): За време СНС-а 10 хиљада људи отишло из Чачка

Александар Радојевић (Чачак): За време СНС-а 10 хиљада људи отишло из Чачка

Председник Градског одбора Народне странке Чачак др Александар Радојевић изјавио је да се за десет година власти Српске напредне странке из Чачка иселило 10 хиљада људи.

„Када је СНС 2012. године дошао на власт у Чачку, овај град је имао 105.000 бирача, а на недавном гласању о референдуму у бирачким списковима било је 95.000, док ће у априлу и тај број пасти за пар стотина. Десет хиљада становника мање за десет година власти СНС-а, да ли је то податак којим неко треба да се поноси или да га се стиди. Где је отишло 10.000 људи само из Чачка за време ове власти“, упитао је др Радојевић.

Он је упитао да ли људи одлазе зато што дела показују да нека власт ради одлично или зато што дела показују да није добро. 

„Рекао бих да људи ипак беже од недела која власт чини. Све што је некада било власништво државе и народа сада је постало власништво странаца и богатих домаћих издајника, који не мисле добро овом народу“, навео је др Радојевић.

Поменуо је иловачу и глину које су продате странцима па сада од тога праве цреп и циглу и продају нама, навео да су скоро све српске кречане, циглане, цементаре, каменоломи, рудници злата и сребра сада у рукама странаца. 

„Имамо и  на хиљаде грла крава, и на хиљаде хектара пољопривредног земљишта који су сада власништво странаца, ПКБ рецимо, па Срби и остали грађани Србије других националности сада у тим фирмама раде као слабо плаћена радна снага. Музу арапске краве и копају кинеско злато у сред Србије, па тако испада да оно чиме се наш врли председник Србије сваки дан хвали по медијима а то је бруто друштвени производ који је пет пута већи од бруто националног производа, сведочи да ми у својој рођеној држави стварамо профит за странце“, рекао је др Радојевић.  

Др Радојевић је позвао суграђане на  Конвенцију Уједињене Србије која је у Чачку заказана за 27. март у Дому културе.