Народна странка

Александар Радојевић (Чачак): Чачански функционери злоупотребили посету Хрватској за личну екскурзију

Александар Радојевић (Чачак): Чачански функционери злоупотребили посету Хрватској за личну екскурзију

Поводом посете делегације из Чачка граду Ријеци са којим је недавно потписан споразум о сарадњи између установа културе два града огласио се председник Градског одбора Народне странке Чачак др Александар Радојевић.

„Јавност треба да буде упозната, да одборници Скупштине града знају шта се дешава. Да ти исти одборници, скоро једнопартијске скупштине, бар буду обавештени и да дају бар неки суд на ту тему, колике су делегације, ко су чланови делегација, колико нам треба делегација, односно колико им треба делегација и шта се на тим скуповима, сусретима, дружењима договара и о чему ће бити речи“, рекао је др Радојевић.

Он је истакао да локални функционери већ годинама одлазе у Ријеку, али да је мало Ријеке виђено у Чачку. Каже да се локална култура годинама урушава, да се за програме издаваја све мање новца, а позоришне представе догоде једном у шест месеци.

„Кад се иде на путовања и шири мрежа културе и сарадње, онда треба бирати људе који се баве културом, који се баве глумом, позориштем, филмом, телевизијом, или било чиме из сфере уметности, само да то не буду екскурзије оних који су се сакупили од стране владајуће странке и били позвани да се прошетају да ли до Ријеке, Требиња, или неког града бивше Југославије или Европе“, закључио је др Радојевић.