Народна странка

Александар Радојевић (Чачак): Властима битније да краду на изборима него да брину о робним резервама

Александар Радојевић (Чачак): Властима битније да краду на изборима него да брину о робним резервама

Председник Градског одбора Народне странке Чачак др Александар Радојевић изјавио је да су се председник Александар Вучић и Српска напредна странка бавили прекрајањем изборне воље грађана, уместо да брину о робним резеврама.

„Осим актуелне крађе на изборима, ми имамо и актуелну крађу робних резерви, како нас је обавестио председник државе. Упркос свих државних органа којима руководи управо председник државе и свих система контроле у уређеној држави каквом се председник хвали, ето догодило се нешто што њему није познато на који начин се догодило. А како сам каже и он је изненађен обимом те крађе. У свим стабилним државама основно је правило да постоје робне резерве стратешких производа за становништво у случају било каквих критичних дешавања, великих природних непогода, земљотреса, поплава и слично или неких тржишних поремећаја великих размера када је неопходна интервенција државе. У уређеном друштву робне резерве се редовно занављају и врло добро чувају“, рекао је др Радојевић.

Он је подсетио да су објекти у Чачку у којима су се чувале робне резерве дати приватним лицима на управљање.

„Дат је силос Житопромета у коме се дуги низ година складиштило жито из робних резерви. Сада чујемо гласине по граду да се спрема рушење силоса да се ту направе спаваонице и стамбене зграде. Да ли је могуће да се тако нешто планира, имајући у виду да је пре неку годину срушена фабрика хлеба коју смо имали, па је сад тамо инострана продавница. Имамо и пример хладњаче, једне од највећих на Балкану, која је продата, расходована, размонтирана и продата као старо гвожђе“.

Радојевић је на крају констатовао да смо сведоци две велике крађе у Србији за кратко време, једна је на изборима а друга се односи на робне резерве, а обе су под патронатом владајуће странке и у изведби њених кадрова.

„И све то се дешава у тренутку када је председник државе из СНС-а, и премијерка и министар полиције, и министар одбране и министар правде и сви они који у име државе треба да брину о реду и закону, сви који треба да штите народ од лопова. Сви они су у служби владајуће странке која није успела да обезбеди чување робних резерви ни у силосима ни у великим магацинима који не могу да се препакују у гепек „фиће“. У служби СНС-а су и сви они бројачи гласова који не могу да преброје гласове десет дана, док се ваљда не договоре на који начин да сопште резултате и објасне грађанима како управо такви резултати гласања одговарају најјачој политичкој странци у држави“, закључио је др Радојевић.