Народна странка

Александар Радојевић (Чачак): Затворени базен не треба да се гради поред Института

Александар Радојевић (Чачак): Затворени базен не треба да се гради поред Института

Председник Градског одбора Народне странке Чачак др Александар Радојевић апеловао је на локалну власт да одустане од градње затвореног базена на имању Института за воћарство у центру града.

Он је рекао да постоји потреба за затвореним базеном, али и да исто тако постоји потреба и за Институтом са славном традицијом и по којем је, како је истакао, Чачак познат на Балкану, а и шире.

„Просто не могу да поверујем да није могло да се изнађе боље решење. Институт за воћарство који има традицију од скоро 80 година, и сада има скоро 20 доктора наука који се баве научним радом који може и да се уновчи и да прослави овај град, долази на тапет да на делу његовог огледног имања буде купалиште, да се брчкамо сви скупа или појединачно, да се ту одвијају неке забавне или спортске активности, поред целе територије града Чачка која може да послужи као потенцијална локација за изградњу таквог објекта“, рекао је Радојевић.
Он је позвао надлежне да још једном размисле и да пронађу адекватнију локацију за изградњу базена.

„У Београду су такви садржаји на Бањици или у комплексу “25. мај“. Спортско – рекреативни центри не праве се у епицентрима градова, поготову не на имању Медицинског факултета у Београду или у неком другом граду. Немојмо рушити оно што је прављено деценијама, немојмо правити забавне паркове и забавне садржаје тамо где треба да буду огледна поља научника који мукотрпно раде и доприносе да наша мала локална заједница напредује“, казао је Радојевић.

Он је навео да је огледно поље надомак зграде Инстута неопходно тој научној установи да би се развијала и радила на новим сортама воћа и нагласио да је против градње базена на имању Института, по цену да он никада не буде изграђен.

„Немам никакву дилему. Ја сам против изградње затвореног базена на имању Института за воћарство и деловима три школе које се налазе у непосредној околини, а скоро у самом центру Чачка. Ја сам за изградњу базена на некој локацији која би испуњавала услове, где би могли да се организују спортско – рекреативни садржаји, на пример, поред већ постојећег отвореног базена поред Мораве, било где и на било којој локацији на 100 или 200 метара од поменуте локације. Само пређете преко бедема и имате простора за 10 отворених или затворених базена преко овога што већ имамо, а не нарушава ни Институт за воћарство, ни Техничку и Музичку школу, ни ОШ “Вук Караџић“. Нема паркирања, нема шеткања оних који иду да уживају док деца уче у школама, нема разгласа, нема музике, нема онога што угрожава рад високошколских и средњошколских установа“, закључио је Александар Радојевић.