Народна странка

Одговор Бориса Хермана на саопштење докторке Гордане Дамњановић

Одговор Бориса Хермана на саопштење докторке Гордане Дамњановић

Госпођа Гордана Дамњановић, чланица Градског већа за здравствену и социјалну заштиту одговорила је на наше саопштење и то саопштење можете видети на званичној интернет страници града Крагујевца (https://www.kragujevac.rs/vlast-ne-sputava-ugrozene/ ).

Оно што морамо да додамо овде јесте да се не слажемо са докторком Дамњановић око транспарентности рада надлежних градских органа. Испуњавање форме транспарентности и обавештавања јавности о одлукама надлежних органа се не сме сводити искључиво на званични сајт града или преносе седница скупштине града.

Транспарентност у овом случају би био позив организацијама којима ће бити повећана цена закупа (са 2400 динара на 20% од тржишне цене јесте повећање цене за саму организацију) пре доношења одлуке, обавештавање јавности да ће се проблем догодити и предлагање мера за превазилажење новонасталог проблема.

Овако смо дошли у ситуацију да се о одлуци шира јавност упозна тек када су о томе јавност известиле поједине организације.

Поздрављамо сваки напор да се проблем разреши и постављамо питање шта ће се догодити са оним удружењима која по програму и пројекту не добијају новац од града и не могу очекивати новац од града за закуп простора?

Борис Херман
председник ГрО Народне странке Крагујевац