Народна странка

Народна странка Бор: Пројекти „експерименти“ на терет Борана

Народна странка Бор: Пројекти „експерименти“ на терет Борана

Локална власт у Бору годинама прича о пројектима и о томе да је пре њих био потоп, а да они морају исправити све грешке из блиске и далеке прошлости. Чудно је да у владајућој коалицији седе представници СПС-а који зарад неких привилегија ћуте када градоначелник из СНС-а критикује потезе ранијих власти, нерад, грешке... СПС је од 1991. године био сам на власти или у коалицијама бар 25 година! СНС и пресвучени УРС непрекидно 11 година! Када СНС критикује, свесно или несвесно, упире прстом у себе.

Од њихове појаве на власти Топлана је уништена. Њиховим незнањем, комбинацијама, бахатошћу. Новац грађана Бора је годинама упумпаван кроз субвенције. Близу једне милијарде динара! И поред тога годишњи минус у пословању Топлане није био мањи од 200 милиона динара. Данас се дуг мери милијардама динара. Нико није одговарао. Зато што би се ланац одговорности одужио...

Топлана на „сечку“ је посебна прича. Следи нова измена „пројекта“ због тога да би се, како рече градоначелник, избегла фосилна горива. И по њему прекомерна емисија сумпор – диоксида. Лончићи су побркани одавно. Док се председник хвали гасом из Русије за индустрију и производњу топлотне енергије, Миликић даље од сечке не види. Наравно, неће се сећи шума из Чачка, већ ће се за експеримент „Топлане на сечку“ користити околне шуме.  Да ли Бор заслужује ово?!

На последњој седници Скупштине града Бора градоначелник се, у познатом предизборном СНС маниру, хвалио оствареним чудима, буџетом од три милијарде, инфраструктурним пројектима. Ти „пројекти“ су посебно занимљиви када се погледа стање путева, улица, појединих домова културе и др. Како се под овом влашћу троши новац пореских обвезника најбоље показује стање Дома културе у Горњану које је власт СНС-а претворила у неупотребљиву грађевину, иако је до сада у њега „уложено“ преко 10 милиона динара. Да ли ће након ребаланса буџета  покренути његово зимско „инвестиционо“ одржавање. Тако је и кренуло његово руинирање.

Дворац кнеза Александра Карађорђевића у Бањи је, такође, тужна прича. Чекали су зиму да би санирали кров и зидове.

Године 2020. власт је по јавној набавци ангажовала фирму „Термоенерго инжињеринг“ из Београда да уради Студију стања система даљинског грејања у Бору и израду техничке документације за добијање потребних дозвола за изградњу две нове топлане у Бору. Износ, тричавих 8,4 милиона динара. Сврха ангажовања је нејасна имајући у виду да се од изградње две топлане одустало.

Асфалтирање у децембру је њихова предизборна специјалност.

Савачу су, након улагања преко 20 милиона динара, издвојили из Предшколске установе „БАМБИ“ под разним изговорима. Припојили су је Туристичкој организацији и спремају је за потенцијалног „инвеститора“ уз помоћ РАРИСА.

Нацртом буџета за 2021. годину за чланарину у РАРИС-у и НАЛЕД-у на основу услуга по Уговору локална власт планира да издвоји 4,4 милиона динара. За које услуге? Какве пројекте и инвестиције? Да ли Бор има интерес да плаћа чланарину? Или се из буџета плаћа лична промоција градоначелника и чланство у извршном одбору Наледа...  

Предизборно трошење буџетских средстава без јасних приоритета, безидејно, само да би се потрошила.  У предизборном зимском периоду.

Тражићемо одговорност за сваки потрошени динар. Тражићемо испитивање имовинског стања сваког функционера власти, не махање празним папирима.

Локална власт третира буџетски новац пленом који могу потрошити по слободној вољи. На начин да тим средствима воде предизборну кампању од избора до избора!

Избори 2022. године дају шансу свим грађанима Бора да овој власти окрену леђа.

Народна странка Бор