Народна странка

Народна странка Бор: СПС не помаже Кривељу него СНС-у и градоначелнику

Народна странка Бор: СПС не помаже Кривељу него СНС-у и градоначелнику

Ничим изазвани, али зарад опстанка на власти, СПС у Бору се огласио поводом инцидента у Кривељу. Без аргумената изнели су низ квалификација и неистина; срамних и недостојних оптужби. Штавише, нису ни присуствовали збору грађана Кривеља. Где је председник Скупштине града Бора г-дин Жикић био у суботу док је трајао збор, па тако детаљно износи увреде и тешке речи како би што више и јаче полтроносао напредњацима на власти. А 30 година су на власти, самостално или у коалицијама са СРС, ДС, Г17, ДСС, СНС, са свима онима који су били носиоци власти у Србији, па и онима који су им председника послали на робију и то у Хаг. Њихов циљ је бити на власти по сваку цену иако су највише били са странкама деснице. Да ли треба подсетити како су водили Србију деведесетих година? Споменимо само другу највећу инфлацију у историји човечанства. Да ли је Народна странка крива за редове грађана који су у време њихове самосталне власти данима чекали у километарским редовима за мало шећера или парче хлеба? О редовима за гориво да не говоримо.

Проблем Кривеља је настао у њихово време. Нису га решили 90-тих неће ни данас. То их и не интересује. Зато су њихови коалициони партнери из СНС минирали збор. Нису имали никакав предлог. У ком периоду, када и где преселити више стотина домаћинства, где тим људима купити имања? Зарад власти су спремни да све гласају, као што су гласали за приватизацију РТБ Бор, поклањање аеродрома, негативна пословања ЈКП „Топлана“ и изградњу топлане на сечку.

Представници Народне странке су у Кривељ дошли на позив мештана и зато што им је то обавеза. Адвокати из Београда и Зајечара због тога што су многи Кривељани очајни због узурпирања имовине. Представници Народне странке су дан касније били на величанственом протесту у Злоту “За спас Злотске реке”. Тамо „забринутих“ СПС-оваца није било, мада иду свуда, били звани или не. А тамо није било инцидената, што само по себи говори ко изазива сукобе. Велика неистина коју су поменули је та да је на збору требало донети коначни договор о Кривељу. Свако ко је био у сали зна да је то неистина. Сами представници министарства су напоменули да је решење још далеко. Додуше, можда Драган Жикић зна нешто што нико други не зна.  

На збору се видело да власт нема предлоге и да само купују време до наредних избора. Имају апсолутну власт, али им грађани, због својих тајкунских и рођачких интереса, очигледно нису приоритет.

Кажу да су забринути СПС-овци што су у Кривељу били представници силеџија. Вероватно су имали огледало испред себе и то изговорили. Сумњиво убиство Стамболића је само по себи довољан разлог да заувек заћуте о силеџијству. А како је Народна странка силеџија кад је грађанин Кривеља учинио изгред револтиран Миликићевом провокацијом бранећи своје огњиште, своју дедовину и очевину. Човек нема никаве, баш никакве везе са Народном странком.

Кривељ заслужује сву пажњу и мора се тим људима изаћи искрено у сусрет, јер ће они, а не власт, остати без кућног прага и то мало иметка који су генерације стварале. Кривељ је и село родољуба,највише је палих у оба светска рата за слободу овог народа; споменици у центру села говоре да их треба достојно и правично преместити. Како тим људима објаснити да морају да напусте вековна огњишта, своју реку, своја имања, шуме и ливаде, воћњаке и шљивике. Како? Зашто им то није – ако боље зна – објаснио вишедеценијски лидер СПС-а у Бору Драган Жикић.

Народна странка Бор