Народна странка

Народна странка Бор: Хитан састанак са директором фирме 'Зиђин'

Народна странка Бор: Хитан састанак са директором фирме 'Зиђин'

Градски одбор Народне странке Бор је, заједно са опозиционим одборнцима у Скупштини Бора, поднео захтев за хитан састанак са Лонг Јиом, генералним директором фирме ’Serbia Zijin Bor Copper Doo Bor’.

Након неодазивања на наш претходни допис упућен 27. фебруара ове године и позив за сарадњу која је у обостраном интересу, ми смо као озбиљни људи и представници неколико хиљада грађана, који су нам указали поверење и нису подлегли притисцима власти у предизборној кампањи 2018. године, сматрали да челницима некадашњег РТБ-а Бор, због специфичне ситуације треба пружити још једну шансу за разговор. Очекујемо да овај  добронамерни апел уваже и уприличе разговор који је у интересу свих, а пре свега грађана Бора и Борских села, али несумњиво и њиховом.

Овај захтев иде паралелно са захтевом градској власти Бора за сазивањем посебне седнице Скупштине града где би осим одборника, по позиву, били присутни и стручни људи из области заштите животне средине.

Републичка и локална власт, као и бивши генерални директор РТБ-а Благоје Спасковски су одговорни, јер су  све нас  уверавали да су новоизграђени погони топионице урађени по највишим стандардима и да ће проблем аерозагађења бити решен, чак и у случају максималне производње предвиђене пројектом.

У вези са поднетом кривичне пријавом против одговорних за аерозагађење нема никаквих информација. Одговорни се не оглашавају.

Као народни представници покренућемо низ активности у наредном периоду како би  власт и загађивач предузели адекватне мере за смањење прекомерног загађења. О томе ће грађани бити уредно обавештени.

Драган Марковић,
председник ГрО Бор