Народна странка

Народна странка Бор: Грејна сезона под знаком питања

Народна странка Бор: Грејна сезона под знаком питања

Градски одбор Народне странке Бор тражи од градоначелника Александра Миликића да објасни зашто још увек није решен проблем магистралног вреловода. Подсећамо да су Миликић и Ј.К.П. Топлана Магистралу „Б“ означили као приоритет. Грађани још увек не могу да буду сигурни да ће имати грејање током целе зиме.

Претходне грејне сезоне, грађани МЗ „Нови Центар“, због честих пробоја на вреловоду, су данима били без грејања. По расписаној јавној набавци, из непознатих разлога, више пута су продужавани рокови, измењена конкурсна документација и три пута продужаван рок за подношење понуда. Понуде су отворене у септембру, а 12.09.2019. године потписан је уговор са фирмом Термомонт ДОО Београд о извођењу радова на замени цеви на Магистрали „Б“. Вредност радова је скоро 60 милиона динара. Завршетак радова се не очекује пре децембра.

Ко је кочио процедуру расписивања јавне набавке? Зашто „Топлана“, чији радници најбоље познају проблематику, не изводи радове? Зашто је фирма добављач укључила подизвођаче за машинске и грађевинске радове када тих подизвођача нема у конкурсној документацији и ко је то дозволио? Шта ће се десити ако настане пробој на старом вреловоду изнад кога су постављене нове цеви? Непознато је да ли се уопште примењује Закон о планирању и изградњи или да ли уопште постоји одобрење за извођење радова. 

Захтевамо од градске власти да хитно одговоре на ова питања и престану да обмањују грађане!


ГрО Народне странке Бор