Народна странка

Народна странка Бор: Грађани се гуше, власт се не обазире на то

Народна странка Бор: Грађани се гуше, власт се не обазире на то

Градски одбор Народне странке Бор поново апелује на градску власт да предузме мере како би се зауставило прекомерно тровање наших суграђана. Према извештају Агенције за заштиту животне средине концентрација загађујућих материја у ваздуху, од сумпор – диоксида, преко арсена и кадмијума, је вишеструко већа од дозвољене. Питамо градоначелника Миликића шта је још потребно да би се предузеле мере по овом питању. Подсећамо да је Миликић већ обмануо грађане рекавши да је загађење смањено и у дозвољеним оквирима. Од министра Тривана тражимо да престане да ћути о загађењу у Бору. Ако, као министар за заштиту животне средине, није обавештен о стању у нашем граду, нека дође у Бор и увери се сам.

Главни кривац за овакво стање у Бору је компанија Зијин Копер Бор која очигледно ужива заштиту републичке власти. Позивамо све раднике и њихове синдикалне вође из ове компаније да покажу одговорност и достојанство због њих самих и суграђана који се гуше. Позивамо све партије и грађане Бора да се овом здравственом криминалу заједно одупремо. Здравље грађана мора бити водиља и приоритет свих.

Да власт у Бору не ради свој посао како треба показују и нагомилани губици у Топлани и Водоводу, као и гашење Апотеке Бор. ЈКП Водовод је у 2018. пословало са  губитком већим од 146 милиона динара, а ако се урачунају субвенције минус је преко 190 милиона динара. Само за првих шест месеци ове године губици у пословању овог предузећа износе скоро 42 милиона динара. Краткорочне обавезе Топлане износе 2,182 милијарде динара, а губитак изнад висине капитала по Извештају о раду јавних комуналних предузећа износи 448 милиона динара. Све што локална власт чини за Бор и Боране јесте да гура овај град у провалију. Због тога се морамо супротставити и сачувати наш град.

Градски одбор Народне странке Бор