Народна странка

Народна странка Бор: Грађани поново обманути

Народна странка Бор: Грађани поново обманути

Уочи локалних избора у Бору појавила су се два фронта. Фронт опозиције, макар на папиру и фронт власти са листама које су они формирали. Многи су се понадали да би након избора, и поред недемократских услова, опозиција могла да формира скупштинску већину.

Додатни оптимизам улило је обећање Микија Јаношевића да ни под којим условима неће ући у власт са Миликићем и са онима који су упропастили јавни сектор у Бору и заборавили на права грађана у селима. Из тог разлога вођство наше листе се максимално коректно односило према носиоцима његове и осталих опозиционих листи.

Ми смо одржали реч.

Улазак ПОКС-а у власт није изненађење, јер су филијала СНС-а. За листу „Мост“, чији су представници до пред саме изборе истицали да са СНС и СПС нема коалиције, можемо рећи да су преварили грађане. Мики Јаношевић је погазио своју реч. Улазак у власт по сваку цену тј. останак у власти је његово оправдање. Његово образложење и покушај оправдања због уласка у локалну власт је – тужно. И неискрено. Мада се то од њега могло очекивати. Он је као одборник у претходном сазиву гласао за многе скупштинске одлуке, давао кворум, а „Мост“ је имао и директорске функције.

СНС и СПС, уз помоћ одборника ПОКС-а, имају солидну већину и зато улазак „Моста“ у власт представља превару грађана. Зато што су се у предизборној кампањи представљали као опозиција и критиковали оне са којима сада улазе у власт.

Поред лажног обећања Александра Вучића да ће посетити Бор и поједина села десет дана након избора, грађани су сведоци још једне велике обмане.
Даље: локална власт у Бору, која се десетак година само козметички мења, успела је да јавни сектор доведе у катастрофалну ситуацију. Испуњавала је све жеље републичке власти, од опраштања 2,5 милијарде РТБ-у, поклањања аеродрома и др.

Тешко да ће другачије функционисати са „Мостом“.

Да ли ће одборници „Моста“ гласати за рушење стадиона некадашњег ФК „Рудар“ , за изградњу Топлане на сечку, пројекте попут оног код студентског дома, квазипројекта поправке болнице и друго, убрзо ћемо видети.

А за разочаране Боране бригу ће исказати на неким наредним изборима…

Позиција Уједињене опозиције Бора је јасна. Ми своје ставове не мењамо, поготову због личних интереса. Зато и не можемо са СНС и СПС. Сувише су велике разлике у погледима на проблеме које Бор има и начин вршења власти.

Уједињена опозиција Бора