Народна странка

Народна странка Бор: Питање је када ће се градити нова болница, аква парк је за ову власт најважнији

Народна странка Бор: Питање је када ће се градити нова болница, аква парк је за ову власт најважнији

Народна странка и Уједињена опозиција Бора први су и то одавно тражили да нова болница у Бору буде приоритет над приоритетима. Било би нам драго да је тај пројекат стављен у приоритете бар за ову, 2023. годину. Не, скупштинска, владајућа већина изгласала је да то буде – прескупи и беспотребни аква парк. И све то упркос алармантним подацима Студије „Батут“ о чешћем обољевању грађана Бора од карцинома који, нажалост, узрокује и већу смртност. Ово су и најважнији разлози за изградњу нове болнице. Без чекања. Јер, са овим буџетом не сме да буде проблема у вези те и такве изградње. Да актуелна локална власт домаћински размишља она би тражила од Београда и републичке власти изградњу болнице по хитном, најхитнијем поступку.

Далеко је, како су данас обећали у неким медијима, крај 2024. године када треба да почне градња болничког објекта. Борским властодршцима је, очигледно, приоритет да некоме омогуће приход од 24,5 милиона динара кроз папирологију и писање пројекта под називом „ Пројекат реконструкције Опште болнице у Бору…“ То се и чини иако је очигледно да се тај новац апослутно беспотребно троши (нова болница је, ето, најављена, а и пројекат за реконструкцију старе зграде је у опцији). Незамисливо!

Зато нове болнице нема у буџету за 2023. годину. Зато се градоначелник правда и поново обећава. Њима је очигледно најважнији приоритет и тзв.капитални пројекат почетак изградње аква парка при чему из буџета у ту сврху само у 2023. години издвајају преко 600 милиона динара. То је по њима епохални пројекат. За његову изградњу нема препрека, али за болницу – има! Опет – незамисливо, невероватно!

Ни 600 милиона динара субвенција за Топлану у 2023. години (за почетак) уз 1,315 милијарди динара у 2022. години није помогло да имамо стабилно грејање. Цео град остаје без грејања само због власти која је способна да – троши ли троши. Има се, може се!

Изгласали су Одлуку о приступању изради Просторног плана града Бора (још један показатељ да локална власт ради по диктату врхушке из Београда имајући у виду да је Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре већ донело Одлуку о изради Стратешке процене утицаја Просторног плана за доње лежиште рудника „Чукару Пеки“ при чему се подручје посебне намене шири преко Слатине и Оштреља све до Доње Беле Реке).Нису ваљано ни започели решавање проблема Кривеља (сем на папиру), а настављају да удовоље страној фирми која, по нашерм мишљењу, за села и грађане и не мари. Битан им је профит. Поставља се питање – који је интерес ове власти?

Власти која је опет, по ко зна који пут, обећала решавање проблема Кривеља. Довели су из Београда нова лица пред Кривељане, људе који обећавају решавање проблема за нових – ПЕТ година…

Ова, као и претходне власти СНС, живи од обећања и пролонгирања решења проблема. Предуго! Нечувено – предуго! Поготово због тога што се ради у корист штете и Бора и Борана!

Народна странка Бор