Народна странка

Народна странка Београд: Просветарима догорело до ноката!

Народна странка Београд: Просветарима догорело до ноката!

Ресорни одбор за просвету Народне странке Београд истичи да је срамно да  возачи  државних функционера и директора имају веће плате од просветних радника! Однос државе према просвети и образовању уопште никад није био гори. Држава наменски не улаже у образовни систем јер образованим људима не може да манипулише. Зато ће просветари на предстојећим изборима гласати за смену овог режима.

Ресорни одбор за просвету Градског одбора Народне странке Београд подржава захтеве просветних радника:

1.      УВОЂЕЊЕ ПЛАТНИХ РАЗРЕДА БЕЗ ОДЛАГАЊА!

Зашто чекамо 2025. годину?!?!

 2.      ЗАХТЕВ ЗА РЕГРЕС И ТОПЛИ ОБРОК!

На основу Закона о платама у државним органима и јавним службама прописано је да коефицијент садржи и додатак на име накнаде за исхрану током рада и регреса за коришћење годишњег одмора.

 3.      ЗАХТЕВ ДА СЕ ЗАПОСЛЕНИМ У ШКОЛАМА КОЈИ РАДЕ ПО  „IOP“у ПОВЕЋАЈУ ЗАРАДЕ ЗА 20 одсто!

Запосленe у просвети који раде са ученицима по „IOP“-у треба наградити у складу са повећаним обимом посла.

 4.      ЗАХТЕВ ЗА НОВЧАНОМ ИСПЛАТОМ НАКНАДЕ ЗА ПРЕВОЗ!

Градски секретаријат  за образовње прави дискриминацију! Запослени у просвети на територији града Београда принуђени су да користе искључиво Бус плус превоз. Запосленима у просвети Београда морају се вратити права која припадају свим запосленима.

5.      КО И НА КОЈИ НАЧИН БИРА КЊИГЕ ЗА ЂАКЕ? ЗА ЈЕДАН ПРЕДМЕТ 11.УЏБЕНИКА? ДА ЛИ ЈЕ ТО НОРМАЛНО?

За поједине предмете постоји и по неколико уџбеника различитих издавача, као на пример за предмет: Природа и друштво за трећи разред где постоји чак 11 различитих школских књига.

Родитељи су присиљени да чекају од школе списак уџбеника који ће користити њихова деца, и при томе се питају: да ли је могуће да за један предмет постоји десетак различитих књига?

 

Ресорни одбор за просвету Народне странке Београд сматра да се просветним радницима мора вратити достојанство, да они морају бити адекватно и поштено плаћени за најодговорнији посао у друштву, а то је образовање будућих генерација, као и да се у просветни систем мора увести ред као предуслов за норамалан рад просветних радника и нормално и сврсисходно школовање деце.

РО за просвету Народне странке Београд